Горјан Този – дел од тимот на BtoBet

Мај 31, 2022

Здраво Горјан, за почеток, опиши се со 5 зборови?

Љубопитен, искрен, хумористичен, амбициозен, самокритичен.

Како Академијата за Web Design се вклопи во твоите идни кариерни планови?

Академијата ја гледам како отскочна даска која ми пружи запознавање со основните принципи на работа со Web Design и претставува прв чекор кон промена од мојата претходна позиција во доменот на авијацијата.

Најомилен дел од наставата?

Завршните индивидуални проекти како најголем предизвик за мене претставуваа и најомилен дел од наставата. Темите зададени од страна на професорите имаа широк дијапазон на можни потенцијални клиенти, а во самите задачи пронаоѓав сумирање на сите аспекти покриени во наставата.

Дали работните обврски се поклопија со се што научи на Академијата?

Да, знаењето пренесено од професорите во нивните соодветни сфери се вклопи одлично во барањата кои Web Designer позицијата ги имаше. Секако се уште се надоградувам во сите сфери додека работам, но Академијата ми изгради одлична основа на познавања.

Што значи да си Web Designer?

Web Designer-от претставува intermediary меѓу корисникот и сопственикот на web страната/бизнисот кои нудат некаков производ, притоа наоѓајќи формат кој ќе е лесно разбирлив за двете засегнати страни, спакуван во убав дизајн.

За крај, препорака до сите идни студенти?

Колку и да звучи смешно, најдобриот совет што може да го дадам е внимателно да се слушаат предавањата и паралелно да ги изработуваат бараните задачи. Токму целосното внесување во изработката на проектите беше она што ми помогна подобро да ги спознаам програмите кои ги изучувавме и да се чувствувам самоуверено при аплицирање на работни позиции.

Доколку и вие сакате да започнете кариера во Графички Дизајнер, вашето време е сега!
Резервирајте во вашето место уписите за Акаемијата за Веб Дизајн се во тек.

Similar Posts

Успешна приказна- Давор Петровиќ

Успешна приказна- Давор Петровиќ

Разговараме со Давор Петровиќ, алумни студент од академијата за дигитален маркетинг кој по успешниот завршеток на наставната програма својата кариера ја продолжува во Adepto Solutions. Дознајте повеќе за неговото искуство од академијата и како истата му помогнала во...

Успешна приказна- Никола Трпевски

Успешна приказна- Никола Трпевски

Ви го претставуваме Никола Трпевски, алумни студент од академијата за компјутерски мрежи и IT Ops, кој ја започна својата кариера како Network Engineer во компанијата SAGA. Прочитајте повеќе за неговото досегашно искуство и како академијата му помогна во градењето на...

Никола Атанасоски- Успешна приказна

Никола Атанасоски- Успешна приказна

Разговараме со Никола Атанасоски, алумни студент од академијата за Game Design кој продолжи да ги надоградува своите знаења и вештини како гејм дизајнер во Aeria Canada. Погледнете го целосното интервју! 1.Кој е Никола Атанасоски? Здраво, јас сум Никола Атанасоски од...