29 May 2017

Challenge Day – Scholarships for Academies 2017/18

Challenge Day е ден за тестирање на 3 целосни стипендии за Академските програми 2017/18, и тоа:

 

Академија за Програмирање
• Веб програмер (Скопје)
• Веб програмер (Охрид) – нова локација!
• Web developer (English Group)
www.sedc.mk/academy/academy-for-programing/

 

Академија за Компјутерски Мрежи
• Мрежен Инженер – ново!
• Network Technician (CCNA + MCSA) (English Group) – ново!
www.sedc.mk/academy/academy-for-computer-networks/

 

Академија за Дизајн
• Графички дизајнер
• Веб дизајнер
• 3Д Гејм дизајнер – ново!
• Визуелен артист – ново!
• Моден дизајнер – ново!
www.sedc.mk/academy/academy-for-design/

 

Тестирањето e електронски и содржи прашања со повеќекратен избор.

Прашањата се на англиски јазик и истите се избрани согласно насоката, дел поспецифични, но и општи и логички поврзани со предметите што ќе се изучуваат на Академиите.

Секој учесник има право да се тестира само за една насока од SEDC Академии 2017/2018.

Доколку резултатите се поклопуваат, ќе биде вклучено во предвид и времето потребно за решавање на тестот. Резултатите ќе бидат објавени во рок од 24 часа по завршување на тестирањето.

Пријавувањето за Challenge Day е бесплатно со регистрација на следниот линк: https://goo.gl/mO1ebT најдоцна до 15 јуни (четврток).

Повеќе информации на: 078 499 462; 3097 404 и
sedc@seavus.com