Пазарење од дома, плаќање на сметки додека го пиете вашето утринско кафе, следење на најновите вести од светот во секое време, се само мал дел од моќта на Софтверот и Интернетот да го трансфоримраат физичкиот свет во онлајн кој постојано се развива.

Со помош на DevOps, компаниите денес комуницираат на речиси сите видови уреди со своите клиенти, преку софтвер презентиран како онлајн услуга или апликација.

Доколу имате желба да работите професија на иднината, во која има голема потреба за нови таленти, ви споделуваме три најважни придобивки кои ќе ги стекнете со DevOps кариера.

Флексибилна работа со многу придобивки

DevOps работната позиција во денешно време е меѓу најпрофитабилната во ИТ индустријата. Тоа се должи на технолошката трансформација и унапредување на софтверите на речиси секоја компанија.Само DevOps експерт може во целост да ја одржува и овозможи.

Ќе имате побрз професионален раст (ќе можете постојано да напредувате)

Многу е важно да се надградувате секој ден, особено кога сте програмер, бидејќи знаете дека во денешно време технологијата брзо напредува, па и вие треба да сте во постојан тек со сите новости. Секој програмер со минимум искуство може да научи DevOps на едноставен начин, дури и со основно познавање на Linux или било кој друг програмски јазик

Поголеми шанси за наоѓање работа

Побарувачката за DevOps професионалци е многу голема, но моментално нема доволно луѓе кои ги исполнуваат барањата поставени од компаниите. Како програмер, DevOps е одлична можност за вас.
Доколку барате професија со голем потенцијал за раст и развој, сега е вистинско време да запишете DevOps Академија.

Искористете ги попустите за рани уписи во СЕДЦ и бидете идниот DevOps професионалец кој ќе се издвои од толпата.

Прочитај повеќе

AI -Разбивање митови и други дешавки

AI -Разбивање митови и други дешавки

AI -Разбивање митови и други дешавки Сезоната “AI -Разбивање митови и други дешавки” ја започнуваме со кој друг, ако не со ветераните на програмерскиот занает, познати и признати “виновници” за една од нашите најголеми академии, ментори, џедаи и почесни членови на...

Проект за реален клиент – Академија за софтвер тестинг

Проект за реален клиент – Академија за софтвер тестинг

Реалниот проект е иницијатива на Qinshift Academy каде студентите применуваат теоретските знаења и вештини што ги стекнале во текот на академијата која ја посетуваат. За софтвер тестерите,овој проект овозможува да се соочат со предизвиците на тестирањето во реална...

Проекти за реални клиенти на студентите од Академиите за Веб дизајн и фронт – енд и UI/UX дизајн

Проекти за реални клиенти на студентите од Академиите за Веб дизајн и фронт – енд и UI/UX дизајн

Дигиталната и технолошка експанзија им нуди на компаниите пристап до поголем пазар, но истовремено промовира и поголема конкурентност. За да добијат дел од пазарот, брендовите се приморани да инкорпорираат креативни и иновативни решенија. Затоа следењето на трендови...