Adobe ILLUSTRATOR CC 2022

Тек на настава

 • Времетраење: 30 часови
 • Почеток – Крај: TBD
 • Настава: Секој вторник и четврток
 • Време: 17:30 – 20:00

Краток преглед

Illustrator е векторски програм за цртање. Често се користи за цртање на илустрации, цртани филмови, дијаграми, табели и логоа. За разлика од битмап сликите кои ја чуваат информацијата во координантна мрежа, Illustrator користи математички равенки за исцртување на формите. Ова ги прави векторските графики скалабилни без загуба во резолуцијата. Со интеграција со други Adobe програми се овозможува векторски графики да се поставуваат на веб или во видео.

Програма

 • Запознавање со работната површина и избор на цртежи
 • Користење на облици за креирање на цртежи за разгледници Трансформација на цртежи
 • Креирање на илустрации со алатките за цртање и користење на боја за подобрување на знаци
 • Додавање на тип на постер
 • Организација на вашиот цртеж во слоеви, мешавини и шаблони
 • Користење на четкички за креирање на постер
 • Истражување на креативни употреби на ефекти и графички стилови Креирање цртеж за маичка
 • Користење на Illustrator CC со други Adobe апликации
 • Експортирање на содржини
Целна група на слушатели

Секој што е заинтересиран за проширување на сопственото знаење во користење на оваа ADOBE алатка.

Дали е потребно предзнаење?

Не е потребно претходно предзнаење.

Информации за тренерот

Тренер на обуката е Г-а Јулијана Ацовска, координатор на академијата за графички дизајн во Сеавус едукативниот и развоен центар. Таа е тренер за MS Office и Adobe  обуки за крајни корисници со повеќе од 10 години искуство.

Qinshift-academy-logo

Адреса

11 Октомври 33A, 1000 Скопје

Булевар Туристичка 50/5, Охрид 6000

 

Телефон

+389 (0)2 3097 404
(08:30 – 16:30, пон-пет)

+38978 341 777 Охрид

Е-маил

academy@qinshift.com

СЛЕДЕТЕ НÈ