Adobe InDesign CC 2022

Тек на настава

 • Времетраење: 30 часови
 • Почеток – Крај: TBD
 • Настава: Секој вторник и четврток
 • Време: 17:30 -20:00

Краток преглед

InDesign е моќна алатка која ја користат професионалци за подготовка на книги, магазини, весници, каталози. Особено е погодна за модификација на слики кои содржат и текст. InDesign како дел од фамилијата на Adobe продукти ги поместува границите помеѓу онлајн и офлајн издаваштвото.

Програма

 • Запознавање со работната површина
 • Отварање на нов документ и работа со страни
 • Работа со објекти
 • Внесување на текст и негово уредување
 • Креирање на стилови
 • Работа со слоеви
 • Работа со бои   
 • Импортирање на фајлови од други апликации
 • Креирање на табели
 • Работа со големи документи
 • Креирање на интерактивен документ
Целна група на слушатели

Секој што е заинтересиран за проширување на сопственото знаење во користење на оваа ADOBE алатка.

Дали е потребно предзнаење?

Не е потребно претходно предзнаење.

Информации за тренерот

Тренер на обуката е Г-а Јулијана Ацовска, координатор на академијата за графички дизајн во Сеавус едукативниот и развоен центар. Таа е тренер за MS Office и Adobe  обуки за крајни корисници со повеќе од 10 години искуство.

Qinshift-academy-logo

Адреса

11 Октомври 33A, 1000 Скопје

Булевар Туристичка 50/5, Охрид 6000

 

Телефон

+389 (0)2 3097 404
(08:30 – 16:30, пон-пет)

+38978 341 777 Охрид

Е-маил

academy@qinshift.com

СЛЕДЕТЕ НÈ