Академија за Data science

Број на студенти: 300+

Процент на вработеност: 90%

Оцена од студентите:

Тек на настава

 • Времетраење: 8 месеци
 • Почеток – Крај: 17 октомври – 15 јуни
 • Настава: 2 пати неделно и секој втор петок
 • Време: 17:30 – 21:00 часот
 • Број на часови: 252
 • Попуст: 250€ за во готово / 150€ за на рати
 • Контакт: 078 499 462

Зошто да учите Data science во СЕДЦ

 • Работа на визуелизација на податоци користејќи најнови современи веб технологии како што се: Tableau, Power BI, Kibana
 • Работа со најновата верзија на PyCharm, Spyder и Jupyter Notebook/Lab
 • Развивање на модели за предвидување, користејќи популарни развојни рамки како што се TensorFlow, Pytorch
 • Длабоко разбирање на концептите за анализа на податоци и програмски јазици за анализа на податоци, првенствено работа со Python
 • Длабоко разбирање на концептите за машинско учење

Програма

 • Вовед во науката за податоци
 • Вовед во релациони бази на податоци (RDBMS, ElasticSearch, Hadoop)
 • Вовед во нерелациони бази на податоци (RDBMS, ElasticSearch, Hadoop)
 • Вовед во програмирање со Python
 • Алатки за визуелизација (Tableau, Power BI, Kibana)
 • Вовед во Python за наука за податоци
 • Математика за наука за податоци
 • Вовед во машинско учење
 • Вовед во длабоко учење
 • Реален Проект

Можности за вработување

 • Научник за податоци
 • Аналитичар на податоци
 • Аналитичар за деловна интелигенција
 • Инженер за податоци
 • Консултант за податоци
За кого е наменета оваа Академија?

Академијата за Data Science е наменета за студенти кои имаат интуиција за анализа на податоци, како и моделирање на ефикасни, безбедни и одржливи податоци. студиската Методологија на оваа програма воспоставува совршен баланс помеѓу овие клучни компоненти.

Дали е потребно предзнаење?

Оваа академија не бара претходни големи познавања. На крајот на оваа двосеместрална студиска програма ќе се стекнете со соодветен сет на вештини и знаење како научник за податоци и ќе стекнете практично знаење за машинско учење за возбудливата и побарувачка индустрија за обработка на податоци и машинско учење.

Начини на плаќање?

Има 2 начини на плаќање. Во готово и на рати кои се синхронизирани согласно активните попусти во моментот на запишувањето. Доколку се одлучите за плаќање на рати, плаќањето оtпочнува од моментот на аплицирање и завршува 1 месец пред крајот на aкадемијата, а бројот на рати зависи од датата на упиc.

Успешни приказни

Успешна приказна- Давор Петровиќ

Успешна приказна- Давор Петровиќ

Разговараме со Давор Петровиќ, алумни студент од академијата за дигитален маркетинг кој по успешниот завршеток на наставната програма својата кариера ја продолжува во Adepto Solutions. Дознајте повеќе за неговото искуство од академијата и како истата му помогнала во...

Успешна приказна- Никола Трпевски

Успешна приказна- Никола Трпевски

Ви го претставуваме Никола Трпевски, алумни студент од академијата за компјутерски мрежи и IT Ops, кој ја започна својата кариера како Network Engineer во компанијата SAGA. Прочитајте повеќе за неговото досегашно искуство и како академијата му помогна во градењето на...

Никола Атанасоски- Успешна приказна

Никола Атанасоски- Успешна приказна

Разговараме со Никола Атанасоски, алумни студент од академијата за Game Design кој продолжи да ги надоградува своите знаења и вештини како гејм дизајнер во Aeria Canada. Погледнете го целосното интервју! 1.Кој е Никола Атанасоски? Здраво, јас сум Никола Атанасоски од...

Адреса

11 Октомври 33A, 1000 Скопје

Телефон

+389 (0)2 3097 404 (08:30 – 16:30, пон-пет)

Е-маил

sedc@seavus.com

СЛЕДЕТЕ НЕ