Академија за DevOps

Број на студенти: 30+

Процент на вработеност: 90%

Оцена од студентите:

Тек на настава

 • Времетраење: 9 месеци
 • Почеток – Крај: 27 Април – Јануари 2023
 • Настава: Понеделник, среда, и секој втор петок
 • Време: 17:30 – 21:00 часот
 • Број на часови: 360
 • Попуст: 350€ за во готово / 250 за на рати
 • Контакт: 078 499 462

Зошто да учите DevOps во СЕДЦ

 • Единствен едукативен центар кој што нуди Академија за DevOps
 • Разбирање, инсталирање, конфигурирање и решавање на проблеми со Кубернетес, вклучувајќи и компоненти како што се вмрежување, складирање, безбедност, следење, распоред и скалирање.
 • Архитектура на системот Линукс, инсталација и одржување на работна станица на Линукс, работа и пишување скрипти на командна линија на Линукс, раководење со датотеките и дозволите за пристап, како и безбедноста на системот, извршување задачи за одржување, решавање проблеми и следење.

Програма

Модул 1: Запознавање на материјата

 • IT Essentials (2 дена)
 • Основни информации за вмрежување (5 дена)
 • Безбедносни основи (5 дена)
 • Основи на Windows Сервер (4 дена)

Модул 2: Azure облак(cloud) – Вовед, администрација и архитектура

Модул 3: Линукс – Инсталација, администрација и следење

Модул 4: Кубернетес – Концепти, администрација и следење

 • Запознавање со Кубернетес
 • Основи на Кубернетес
 • Основи на Containers
 • Вмрежување во Кубернетес
 • Складирање во Кубернетес
 • Операции на кластери
 • Забележливост“

Модул 5: Контрола на верзија и Git

 • Што е контрола на верзија?
 • Инсталација на Git
 • Основни команди на Git
 • Разгранување и спојување
 • Ребазирање и задржување“

Модул 6: Azure DevOps

 • Развојни процеси
 • Континуирана интеграција
 • Континуирана испорака
 • Управување со пакети
 • Апликациска инфраструктура и повратни информации

Модул 7: Terraform на Azure

 • Вовед во IaC
 • Основи на Terraform
 • Променливи и параметризација
 • Јамки и циклуси
 • Градење модули

Модул 8: Azure Cloud – Безбедност

Можности за вработување

 • Cloud архитект
 • Cloud специјалист
 • Cloud инженер
 • Cloud администратор
 • Специјалист за операции и мониторинг
 • Инженер за операции и мониторинг
 • Администратор за операции и мониторинг
 • DevOps специјалист
 • DevOps инженер
 • Администратор на Кубернетес
 • Инженер за автоматизација на инфраструктура

Често поставувани прашања

За кого е наменета оваа Академија?

Академијата за DevOps е наменета за искусни ИТ професионалци. Бара солидно познавање на мрежна комуникација, оперативни системи и виртуализација. 

Дали е потребно предзнаење?

Оваа Академија бара предзнаење. Наставната програма вклучува учење на микроуслуги со Kubernetes, пишување на инфраструктурен код со Terraform, креирање и развој на квалитетни кодови и проекти со Azure DevOps, како и учење на Cloud computing со Azure.

Начини на плаќање?

Има 2 начини на плаќање, во готово и на рати кои се синхронизирани согласно активните попусти во моментот на запишувањето. Доколку се одлучите за плаќање на рати, плаќањето отпочнува од моментот на аплицирање и завршува еден месец пред крајот на Академијата, а бројот на рати зависи од датата на запишување.

Успешни приказни

Успешна приказна- Давор Петровиќ

Успешна приказна- Давор Петровиќ

Разговараме со Давор Петровиќ, алумни студент од академијата за дигитален маркетинг кој по успешниот завршеток на наставната програма својата кариера ја продолжува во Adepto Solutions. Дознајте повеќе за неговото искуство од академијата и како истата му помогнала во...

Успешна приказна- Никола Трпевски

Успешна приказна- Никола Трпевски

Ви го претставуваме Никола Трпевски, алумни студент од академијата за компјутерски мрежи и IT Ops, кој ја започна својата кариера како Network Engineer во компанијата SAGA. Прочитајте повеќе за неговото досегашно искуство и како академијата му помогна во градењето на...

Никола Атанасоски- Успешна приказна

Никола Атанасоски- Успешна приказна

Разговараме со Никола Атанасоски, алумни студент од академијата за Game Design кој продолжи да ги надоградува своите знаења и вештини како гејм дизајнер во Aeria Canada. Погледнете го целосното интервју! 1.Кој е Никола Атанасоски? Здраво, јас сум Никола Атанасоски од...

Адреса

11 Октомври 33A, 1000 Скопје

Телефон

+389 (0)2 3097 404 (08:30 – 16:30, пон-пет)

Е-маил

sedc@seavus.com

СЛЕДЕТЕ НЕ