Академија за дигитален маркетинг

Број на студенти: 100+

Процент на вработеност: 90%

Оцена од студентите:

Тек на настава

Времетраење: 8 месеци

Почеток: Октомври 2024

Настава: 2 пати неделно и секој втор петок

Време: 17:30 – 21:00

Број на часови: 266

Контакт:  078 499 677

Зошто да учите Digital Marketing во СЕДЦ

Комплетна програма која опфаќа: Социјални медиуми, SEO, Email маркетинг, Content Writing, Google Analytics, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator

Планирање на стратегии за дигитален маркетинг преку пракса во СЕДЦ

Креирање реклами за социјални мрежи и Google

Креирање на извештаи и анализа на податоци (Google Analytics)

Програма

Вовед

Маркетинг (основни концепти)

Традиционален VS дигитален маркетинг

Inbound VS Outbound

B2B VS B2C

Сегментација на публиката

Дигитален маркетинг (основни концепти)

Дигитален маркетинг план (Маркетинг инка)

Корисничко искуство

Маркетинг трендови насочени кон корисниците

Дигитален маркетинг и продажба

Интегрирана маркетинг комуникација

Google Analytics

Контент(содржина)

Контент маркетинг

Форми на содржина

Раскажување приказни (Storytelling)

Планирање на содржина

Развој на содржина

Социјални медиуми

Платформи за социјални медиуми

Содржина на социјалните медиуми

Управување со социјалните медиуми

Бизнис менаџер на Фејсбук

Дигитално рекламирање

Рекламирање на социјалните медиуми

Инстаграм и Фејсбук рекламирање

Фејсбук аналитика и увид на публиката

Facebook Pixel

Рекламирање на LinkedIn

Рекламирање на Google

Google PPC

Google AdWords платформа

Google Search рекламирање

Google Display рекламирање

Google Video рекламирање (YouTube)

Дигитално рекламирање и ROI

Оптимизација на Google

Оптимизација на веб страна

Истражување за клучни зборови (Keywords)

Конзола за пребарување на Google

On-site SEO

Off-site SEO

Создавање содржина за блог

Веб страни

Развој на веб-странa од перспектива на дигитален маркетинг

Алатки за креирање и оптимизација на содржина на веб страници

Landing Page – цел, креирање и оптимизација

Принципи и упатства за е-трговија

Поврзана продажба и маркетинг зад неа

Директен дигитален маркетинг

Емаил Маркетинг

Кампањи на водечката генерација

Управување со контакти и сегментација

Креирање е-пошта со високи перформанси

Тестирање и оптимизација

Планирање и креирање билтен

ПР

Собирање податоци, анализа и известување

Поставување на Google Tag Manage

Поставување на Google Data Studio

Анализа на податоци

Автоматско известување

Извештаи за продажба и нивната рефлексија на маркетинг страната

Стратегија за дигитален маркетинг

Креирање стратегии и стратегии за раст

Цели и KPIs

Следење на конверзија, мерење и атрибуција

Развој на комуникациска рамка

Повеќеканален пристап

Основи на графички дизајн

Adobe Photoshop

Adobe Illustrator

Можности за вработување

Дигитален маркетер

Специјалист за Дигитален маркетинг

Специјалист за дигитално рекламирање

Специјалист за SEO

Менаџер на социјални мрежи

Креатор на содржини

Академија за дигитален
маркетинг

Цена во готово:

1,850 €

1,650 €


Дополнителен попуст: со препорака
Почеток: Октомври 2024
Времетраење: 8 месеци
Број на часови: 266
Распоред: два пати неделно и секој втор петок
Време: 17:30 – 21:00 часот
Тип на настава: онлајн
Контакт: 078 499 677


Често поставувани прашања

За кого е наменета оваа Академија?

Академијата за дигитален маркетинг е наменета за секој студент кој сака да развие специфични вештини за онлајн платформи, истовремено стекнувајќи широко разбирање за денешниот динамичен дигитален маркетинг.

Дали е потребно предзнаење?

Академијата не бара претходни познавања. На крајот на програмата ќе развиете низа значајни вештини од полето на дигиталниот маргетинг, кои ќе ви го отворат патот кон нови работни можности во голема корпорација или пак мала фирма, па дури и можност за работа како независен дигитален маркетер. 

Начини на плаќање?

Има 2 начини на плаќање. Во готово и на рати кои се синхронизирани согласно активните попусти во моментот на запишувањето. Доколку се одлучите за плаќање на рати, плаќањето отпочнува од моментот на аплицирање и завршува еден месец пред крајот на Академијата, а бројот на рати зависи од датата на упиc.

Успешни приказни

Од Challenge Day до успешна кариера во СЕДЦ

Од Challenge Day до успешна кариера во СЕДЦ

Разговараме со Живе Апостоловски, студент на академијата за дигитален маркетинг кој преку Challenge Day на академијата за дигитален маркетинг во моментов е дел од нашиот тим. Дознајте повеќе за негово кариерно патување!   Како од Challenge Day до успешна кариера...

Успешна приказна- Јован Панајотовиќ

Успешна приказна- Јован Панајотовиќ

Запознајте го Јован, алумни студент од академијата за дигитален маркетинг. По завршување на академијата кариерата ја продолжува во Shortlist како SEO Specialist.Прочитајте го целосното интервју и дознајте повеќе за него!   Здраво Jован, накратко претстави се...

Успешна приказна- Давор Петровиќ

Успешна приказна- Давор Петровиќ

Разговараме со Давор Петровиќ, алумни студент од академијата за дигитален маркетинг кој по успешниот завршеток на наставната програма својата кариера ја продолжува во Adepto Solutions. Дознајте повеќе за неговото искуство од академијата и како истата му помогнала во...

Цена во готово

1,650 €

Qinshift-academy-logo

Адреса

11 Октомври 33A, 1000 Скопје

Булевар Туристичка 50/5, Охрид 6000

 

Телефон

+389 (0)2 3097 404
(08:30 – 16:30, пон-пет)

+38978 341 777 Охрид

Е-маил

academy@qinshift.com

СЛЕДЕТЕ НÈ