Академија за Game Production and Design

Број на студенти: 500+

Процент на вработеност: 80%

Оцена од студентите:

2,750 €

Додатен попуст: со препорака

Почеток: Октомври 2024

Времетраење: 9 месеци

Број на часови: 540

Распоред: понеделник - петок

Време: 17:30 – 21:00 часот

Тип на настава: онлајн

Контакт: 078 499 771

Зошто Академија за game production and design?

  • Планирање на видео игри
  • Kреирање видео игри во Unity
  • Дизајнирање и креирање карактери, околина и нивна анимација
  • Работа на реални проекти

Програма

Прв семестар

Drawing

Game design theory

3-D Modeling and Sculpturing (Autodesk Maya)

Texture Creation Using Adobe Photoshop CC

Втор семестар

Introduction to Game Industry

Introduction to 3D Animation (Autodesk Maya)

Rigging for Animation and Games (Autodesk Maya)

Beginning Game Programming (Unity 3D)

Портфолио

Production

Проекти
Проект I (изработка на Endless runner игра)

Проект II (изработка на 3D adventure игра)

Проект III  (изработка на Тower Defense игра)
 

Често поставувани прашања

За кого е наменета оваа академија?

Академијата за гејм дизајн е наменета за секој студент кој сака да комбинира техничко знаење и уметничка вештина за производство на портфолио во согласност со индустријата за дизајн на игри.

Дали е потребно предзнаење?

Оваа академија не бара претходни познавања. Студентите ќе научат да дизајнираат карактери и околини, како се врши рендерирање на 3Д слики, развој на карактери и анимација. За време на проектот за создавање на игри, студентите ќе создаваат иновативни и оригинални решенија за игри.

Начин на плаќање ?

Има 2 начини на плаќање. Во готово и на рати кои се синхронизирани согласно активните попусти во моментот на запишувањето. Доколку се одлучите за плаќање на рати, плаќањето отпочнува од моментот на аплицирање и завршува 1 месец пред крајот на Академијата, а бројот на рати зависи од датата на упиc.

Академија за game
production and design

Цена во готово:

2,750 €

2,450 €


Дополнителен попуст: со препорака
Почеток: Октомври 2024
Времетраење: 9 месеци
Број на часови: 540
Распоред: понеделник- петок
Време: 17:30 – 21:00 часот
Тип на настава: онлајн
Контакт: 078 499 771


Успешни приказни

Успешна приказна – Ирина Титиева

Успешна приказна – Ирина Титиева

Интро за себе Здраво, јас сум Ирина Титиева, по професија магистер по сликарство при факултетот за ликовни уметности Кирил и Методи- Скопје. Со уметност се бавам од кога паметам за себе, додека последниве 15 години, сум посветена на дигиталната уметност како графички...

Никола Атанасоски- Успешна приказна

Никола Атанасоски- Успешна приказна

Разговараме со Никола Атанасоски, алумни студент од академијата за Game Design кој продолжи да ги надоградува своите знаења и вештини како гејм дизајнер во Aeria Canada. Погледнете го целосното интервју! 1.Кој е Никола Атанасоски? Здраво, јас сум Никола Атанасоски од...

Даниела Николовска – Иден Гејм Дизајнер

Даниела Николовска – Иден Гејм Дизајнер

  Даниела Николовска е наш студент која успешно ја заврши својата Академија за Гејм Дизајн, па затоа решивме да поразговараме за стекнатото знаење и предизвиците со кои се соочила следејќи ја Академијата. Според неа, можноста да се биде дел од оваа група студенти...

Цена во готово

2,450 €

Адреса

11 Октомври 33A, 1000 Скопје

Булевар Туристичка 50/5, Охрид 6000

 

Телефон

+389 (0)2 3097 404
(08:30 – 16:30, пон-пет)

+38978 341 777 Охрид

Е-маил

academy@qinshift.com

СЛЕДЕТЕ НÈ