Академија за графички дизајн

Број на студенти: 2 000+

Процент на вработеност: 80%

Оцена од студентите:

Тек на настава

 • Времетраење: 8 месеци
 • Почеток – Крај: 17 октомври – 15 јуни
 • Настава: понеделник – петок
 • Време: 08:30 – 12:30 часот
 • Број на часови: 540
 • Попуст: 250€ за во готово / 150€ за на рати
 • Контакт: 078 499 771

Зошто да учите графички дизајн во СЕДЦ

 • Изучување на сите области на дизајн
 • Стекнување на софтверски и дизајн вештини 
 • Сертификат за посетување на Adobe обуки
 • Работа со реални клиенти
 • Изработка на online и печатено портфолио

Програма

 • Дизајн и теорија на уметност
 • Теорија на бои
 • Растерско уредување и манипулација на слики (Adobe Photoshop)
 • Принципи и техники за векторска илустрација (Adobe Illustrator)
 • Desktop Publishing (Adobe InDesign)
 • Проект I (Дизајн на постер)
 • Типографија
 • Лого и дизајн
 • Создавање бренд искуство
 • Проект II (Комплетен брендинг за реален клиент)
 • Концепт во фотографијата
 • Проект III (Дизајн на флаер, брошура и каталог)
 • Графички веб дизајн (HTML5/CSS3)
 • Кориснички интерфејс/Корисничко искуство (UI/UX)
 • Дизајн на амбалажа
 • Концепти во рекламирање
 • Печатено портфолио

Можности за вработување

 • Графички дизајнер
 • Дизајнер на лого
 • Дизајнер на бренд идентитет
 • Фотошоп артист
 • Креативен / уметнички директор
За кого е наменета Академијата?

Академијата за графички дизајн е наменета за секој студент кој сака да комбинира технички софтверски вештини и креативно размислување за да произведе конкурентно портфолио.

Дали е потребно предзнаење?

Оваа академија не бара претходни познавања.

Студентите ќе бидат водени низ суптилен процес на развој на вештини за да се усовршат во дизајн на лого, типографија, пакување, печатење, веб дизајн, корисничко искуство, кориснички интерфејс, брендирање и рекламирање. Инструкторите со своето големо искуство во индустријата ќе ги поттикнуваат учениците да го збогатат својот личен креативен потенцијал и ќе ги подготват за кариера во полето на графичкиот дизајн.

Начини на плаќање?

Има 2 начини на плаќање. Во готово и на рати кои се синхронизирани согласно активните попусти во моментот на запишувањето. Доколку се одлучите за плаќање на рати, плаќањето отпочнува од моментот на аплицирање и завршува еден месец пред крајот на Академијата, а бројот на рати зависи од датата на упиc.

Успешни приказни

Мерима Мумџиќ – дел од тимот на СЕДЦ

Мерима Мумџиќ – дел од тимот на СЕДЦ

Здраво Мерима, накратко кажи ни за себе? Јас сум Мерима Мумџиќ, имам 27 години и сум димпломиран професор по македонски јазик кој не успеал да се вработи по струка. Како самоук уметник, се решив на некој начин да го реализирам афинитетот кон уметноста  и да го...

Христина Јошеска – дел од тимот на Extreme Cosmetics

Христина Јошеска – дел од тимот на Extreme Cosmetics

Запознајте ја Христина, алумни студент од Академијата за Графички Дизајн. Ни раскажува за искуството од Академијата и кариерниот пат по завршувањето на истата. За почеток, накратко која е Христина ? Здраво, јас сум Христина имам 25 години и сум дипломиран инженер од...

Тамара Андреевска – Фриленсер

Тамара Андреевска – Фриленсер

Во пресрет на почетокот на новите Академии за Графички и UI/UX дизајн ви ја издвојуваме успешната приказна на Тамара.Својата експертиза ја применува на повеќе начини меѓу кои е и најактуелниот - Freelance.Прочитајте повеќе за Тамара и нејзиниот кариерен пат до сега!...

Адреса

11 Октомври 33A, 1000 Скопје

Телефон

+389 (0)2 3097 404 (08:30 – 16:30, пон-пет)

Е-маил

sedc@seavus.com

СЛЕДЕТЕ НЕ