Академија за Програмирање – Охрид

Број на студенти: 9 000+

Процент на вработеност: 80%

Оцена од студентите:

запишани студенти

имплементирани проекти на студентите во последните 5 години

години развој на наставната програма

вклучени партнерски компании во програмата

2,450 €

Активен попуст: вклучен во крајната цена

Почеток: Октомври 2024

Времетраење: 12 месеци

Број на часови: 480

Распоред: 2 пати неделно и секој втор петок

Време:17:30 - 21:00 часот 

Тип на настава: физичко пристуство

Контакт: 078 341 777

Зошто Академија за програмирање во СЕДЦ?

 • Учите од ментори кои секојдневно работат на материјата која ја предаваат
 • Во рамки на наставата, работите на реални клиентски проекти, преку менториран тримесечен процес.
 • Една третина од нашите студенти добиват понуди за работа уште во текот на студирањето.
 • Наставниот процес и напредокот на студентите се следи активно од страна на лид тренери за настава и наставна програма и комуникацијата со студентите е редовна и двонасочна.
 • Добивате меѓународно признаен CPD сертификат.
 • Станувате дел од СЕДЦ Алумни заедницата.

Програма

Прв семестар

Front-end програмирање

 Основни принципи и методологии на програмирањето

 HTML5 и CSS3 

 Основи на JavaScript

 Напреден JavaScript

Втор семестар

Back-end програмирање

* Студентите одбираат еден од двата достапни наставни модули за следење настава
во втор семестар на почетокот на академската година.

. NET наставен модул

Објектно ориентирано програмирање со C#

Напредно програмирање со C#

Развој и дизајн на релациона база на податоци со MS SQL Server

Развивање на веб-апликации со ASP.NET

RESTful Web Services 

Напреден развој на апликации базирани на податоци

NodeJS наставен модул

Вовед во програмирање со NodeJS

Напредно програмирање со NodeJS

Развој и дизајн на релациона база на податоци со PostgreSQL

Front-End програмирање со ReactJS

Front-End програмирање со TypeScript, EcmaScript6 и Angular

Напреден развој на веб-апликации со Angular и Firebase

Изборни предмети

* Студентите одбираат два дополнителни изборни предмети

Тестирање на софтвер и пронаоѓање на багови

Развивање на Cloud апликации 

Развивање на C# сервер 

AngularJS со TypeScript 

MEAN/MERN

Предности на академија за програмирање во СЕДЦ
 • За време на академијата ќе имате можност да работите на front-end користејќи најнови модерни веб технологии како што се: HTML5, CSS3, JavaScript.
 • Со поддршка од нашите искусни ментори ќе имате можност да развиете модерни веб-страници и веб-апликации.
 •  Работа со најновата верзија на Visual Studio IDE и Visual Studio Code.
 • Работа со ASP.NET Web Development Frameworks.
 • Работа со MVC (Model View Controller) и други MV* познати обрасци (MVVM, MVP).
 • Работа со релациони и нерелациски системи за управување со бази на податоци (Microsoft SQL, MongoDB).
 • Развивање на длабоко разбирање на OOP концептите и OOP програмските јазици, првенствено работа со C#.
 • Разбирање на концептите на cloud computing (Azure).
 • Разбирање на принципите IaaS, PaaS и SaaS на парадигмата за cloud-computing.
 • Стекнување на потребното знаење за работа како веб-девелопер full-stack (front-end и back-end програмирање).

Често поставувани прашања

За кого е наменета оваа академија?

Академијата е наменета за почетници, за оние кои сакаат да ја променат својата кариера, или за веб-девелопери на кои им е потребно да го надоградат своето знаење. И за сите оние кои сакаат да комбинираат нови веб технологии во комбинација со традиционални концепти на компјутерски науки.

Дали е потребно предзнаење?

Оваа академија не бара претходни познавања.

Веб девелопер значи не само да се владее со најновите програмски јазици, туку и да се има развиена интуиција за пишување код кој е ефикасен, безбеден и одржлив. Методологијата на студијата има идеална рамнотежа помеѓу овие клучни компоненти. Секое предзнаење кај студентите, е нивна лична предност, но не е неопходно.

Начин на плаќање ?

Има 2 начини на плаќање. Во готово и на рати кои се синхронизирани согласно активните попусти во моментот на запишувањето. Доколку се одлучите за плаќање на рати, плаќањето отпочнува од моментот на аплицирање и завршува 1 месец пред крајот на Академијата, а бројот на рати зависи од датата на упиc.

Академија за програмирање -Охрид

Цена за во готово:

2,450 €

2,200€

Активен попуст: вклучен во крајната цена
Почеток: Октомври 2024
Времетраење: 12 месеци
Број на часови: 480
Распоред: 2 пати неделно и секој втор петок
Време: 17:30 – 21:00 часот
Тип на настава: физичко пристуство
Контакт: 078 341 777


Успешни приказни

Успешна приказна – Роза Добринова

Успешна приказна – Роза Добринова

Која е Роза Добринова? Јас сум Добринова Роза, алумни студент од клупите на Qinshift Academy. По успешно завршена академска година добив можност да станам дел од менторскиот тим на Qinshift Academy како асистент на академијата за програмирање и воедно работам како...

Успешна приказна – Славе Ивановски

Успешна приказна – Славе Ивановски

Кој е Славе Ивановски? Јас сум Славе Ивановски, имам 20 години и доаѓам од Скопје. Пред извесно време ја завршив академијата за програмирање во Qinshift Academy и сум моментално студент на ФИНКИ. По завршување на средно образование во гимназијата “Јосип Броз-Тито”,...

Успешна Приказна – Марко Џамтоски

Успешна Приказна – Марко Џамтоски

  Кој е Марко Џамтоски? Јас сум Марко Џамтоски, љубител на фитнес и програмирање, и вистински се стремам кон одржување на здрав начин на живот. За мене, фитнесот не е само место за вежбање - тоа е  активност каде што се предизвикувам физички и ментално, постојано...

Цена со early bird попуст за во готово

2,200 €

Адреса

11 Октомври 33A, 1000 Скопје

Булевар Туристичка 50/5, Охрид 6000

 

Телефон

+389 (0)2 3097 404
(08:30 – 16:30, пон-пет)

+38978 341 777 Охрид

Е-маил

academy@qinshift.com

СЛЕДЕТЕ НÈ