Академија за Софтвер Тестинг

Број на студенти: 100+

Процент на вработеност: 75%

Оцена од студентите: 4.7

2.250 €

Дополнителен попуст: со препорака

Почеток: Септември 2024

Времетраење: 8 месеци

Број на часови: 278

Распоред: 2 пати неделно и секој втор петок

Време: 17:30 – 21:00 часот

Тип на настава: онлајн

Контакт: 078 499 133

Зошто академија за софтвер тестинг во СЕДЦ?

  • Стекнување со напредно познавање на мануелно тестирање
  • Стекнување со напредно познавање на автоматско тестирање
  • Пишување на сложени SQL прашалници за тестирање на базите на податоци и изведување подобри тестови
  • Дизајнирање дијаграми на инженерски прифатлив јазик
  • Дизајнирање тестови со многу висок процент на покриеност
  • Стекнување со соодветно разбирање за тоа како се постапува со софтверски проекти во реално време

Програма

Мануелно тестирање

Вовед во мануелно тестирање

Генерични ИТ вештини

Рачно тестирање

ISTQB FL

ISTQB AT

Индивидуален проект

Групен проект

Финален проект

Кариерно советување

Автоматско тестирање

 Автоматизација

Тестирање на перформанси

ISTQB CTAL – TAE

Rest API Проект

Проект за автоматизација на веб

Кариерно советување

Често поставувани прашања

За кого е наменета оваа академија?

Академијата за софтвер тестери е наменета за почетници или како програма за промена на кариера. Наставната програма е структуирана со вовед кон секој модул, и е наменета за студенти кои немаат предзнаење. Оваа програма се фокусира на најновите агилни принципи на тестирање во комбинација со традиционалните концепти за тестирање на софтвер.

Дали е потребно предзнаење?

Оваа академија не бара претходни познавања. Секое предзнаење е личен бонус.

Начин на плаќање ?

Има 2 начини на плаќање. Во готово и на рати кои се синхронизирани согласно активните попусти во моментот на запишувањето. Доколку се одлучите за плаќање на рати, плаќањето отпочнува од моментот на аплицирање и завршува еден месец пред крајот на Академијата, а бројот на рати зависи од датата на упиc.

Академија за тестирање
на софтвер

Цена во готово до 31ви Мај:

2.250 €

1.950 €


Дополнителен попуст: со препорака
Почеток: Септември 2024
Времетраење: 8 месеци
Број на часови:  278
Распоред: 2 пати неделно и секој втор петок
Време: 17:30 – 21:00 часот
Тип на настава: онлајн
Контакт: 078 499 133

 


Успешни приказни

Успешна приказна – Зоран Димитриевски

Успешна приказна – Зоран Димитриевски

Дали направи промена на кариера и кој беше Зоран пред академијата за тестирање софвтер во Qinshift Academy? Пред академијата за тестирање софвтер во Qinshift Academy, мојата кариера се развиваше во различни насоки, но во последните три години, се фокусирав на Customer...

Успешна Приказна – Патриција Ѓоргиева

Успешна Приказна – Патриција Ѓоргиева

Кратко интро за Патриција Јас сум Патриција Ѓоргиева моментално работам во А1 Македонија, како Специјалист за обезбедување на квалитет на услуги. Пред запишувањето на академијата на СЕДЦ, дипломирав и магистрирав на факултетот за музичка уметност во Скопје, краток...

Успешна Приказна – Рената Карајанова

Успешна Приказна – Рената Карајанова

Интро за Рената Карајанова Здраво, јас сум Рената, алумни студент на академијата за Software Testing,  инаку дипломиран економист по Е-Бизнис на Економски факултет. Голем љубител на добри книги, моментално во процес на градење на домашна библиотека 😊   1.Што те...

Цена во готово до 31ви Мај

1.950 €

Qinshift-academy-logo

Адреса

11 Октомври 33A, 1000 Скопје

Булевар Туристичка 50/5, Охрид 6000

 

Телефон

+389 (0)2 3097 404
(08:30 – 16:30, пон-пет)

+38978 341 777 Охрид

Е-маил

academy@qinshift.com

СЛЕДЕТЕ НÈ