Author: SBM

Ана Саздова – дел од тимот на Synami Media

Ана Саздова – дел од тимот на Synami Media

Претстави се себе и академијата која ј а/си ја посетувал. Јас сум Ана, поранешен студент на Академијата за дигитален маркетинг. Денес работам како Digital Marketing Specialist. За себе можам да кажам дека сум амбициозна и креативна, секој ден се стремам да научам...

Јовица Ризовски – Иден UI/UX Дизајнер

Јовица Ризовски – Иден UI/UX Дизајнер

Ве запознаваме со UI/UX Академијата до најситен детал, поради тоа ви го претставуваме Јовица - студент на академијата кој ќе ви долови што значи да се биде студент во СЕДЦ а секако и неговите следни чекори кон кариера како UI/UX Дизајнер. Здраво Јовица, накратко кажи...

Мерима Мумџиќ – дел од тимот на СЕДЦ

Мерима Мумџиќ – дел од тимот на СЕДЦ

Здраво Мерима, накратко кажи ни за себе? Јас сум Мерима Мумџиќ, имам 27 години и сум димпломиран професор по македонски јазик кој не успеал да се вработи по струка. Како самоук уметник, се решив на некој начин да го реализирам афинитетот кон уметноста  и да го...

Никола и Бојан – Основачи на гејминг студио

Никола и Бојан – Основачи на гејминг студио

КОЈА Е ЕКИПАТА ШТО СТОИ ЗАД OCEAN MASTER? Никола: Тимот позади Ocean Master се вика FunAttic. Покрај мене има 2ца поранешни студенти на СЕДЦ како и еден 2Д артист. Бојан се надополни на Никола и ни изјави дека FunAttic тимот се страсни љубители на игрици кои решиле да...

Трајче Галевски – дел од тимот на Групер

Трајче Галевски – дел од тимот на Групер

Тоа што не прави најгорди и всушност целта на нашите академии се успешните приказни на нашите студенти. Од Академијата за Дигитален Маркетинг ви го претставуваме Трајче Галевски кој наученото го применува за Групер. За можностите и динамичноста на Дигиталниот...

Ивана Панчевска – дел од Web Factory

Ивана Панчевска – дел од Web Factory

Ивана Панчевска е наш алумни студент од Академијата за Софтвер Тестинг. По завршувањето на Академијата и положувањето на ISTQB сертификатот ја започнува својата нова кариера како Софтвер Тестер за компанијата Web Factory. Во продолжение ни раскажува за нејзиното...

Розета Стојанова – дел од тимот на Vertigo Visual

Розета Стојанова – дел од тимот на Vertigo Visual

Ви ја претставуваме Розета Стојанова, уште еден алумни студент од Академијата за 3D Game Desing која својата кариера ја продолжува во Vertigo Visual. Дознајте повеќе за неа и нејзиното искуство со Академијата и патот кон остварување на нејзината цел. Здраво Розета,...

Христина Јошеска – дел од тимот на Extreme Cosmetics

Христина Јошеска – дел од тимот на Extreme Cosmetics

Запознајте ја Христина, алумни студент од Академијата за Графички Дизајн. Ни раскажува за искуството од Академијата и кариерниот пат по завршувањето на истата. За почеток, накратко која е Христина ? Здраво, јас сум Христина имам 25 години и сум дипломиран инженер од...

Тамара Краљевска – дел од тимот на Seavus

Тамара Краљевска – дел од тимот на Seavus

Запознајте ја Тамара нашиот алумни студент од Академијата за Програмирање, која по завршувањето на академијата се стекна со можност за пракса токму во Seavus. За нејзиното искуство од академијата и праксата прочитајте подолу . За почеток, која е Тамара? Здраво, јас...

Емил Спиркоски – дел од тимот на Seavus

Емил Спиркоски – дел од тимот на Seavus

Емил Спиркоски е Алумни студент од Академијата за Компјутерски мрежи. По завршувањето на Академијата му се укажа можност да биде дел од тимот на Seavus! Прочитајте за неговото досегашно искуство и како Академијата во СЕДЦ му помогна во градењето на сопствената...

Александра Петровска – дел од Вокс Тенео

Александра Петровска – дел од Вокс Тенео

Денес разговараме со Александра, По завршувањето на Академијата успешно ја пренасочува својата кариера во IT секторот и тоа како Софтвер Тестер во Vox Teneo. Дознајте повеќе во интервјуто за неа и како нашата Академија и се најде во целиот процес Здраво Александра,...

Марта Ставреска – дел од Мангософт

Марта Ставреска – дел од Мангософт

Запознајте ја Марта, алумни студент од Академијата за Програмирање. Повеќе од 1 година наученото го применува за MangoSoft а за нејзиното искуство од Академијата и нејзината кариера подетално раскажува во интервјуто. Како би се претставила себеси со неколку збора?...

Тамара Андреевска – Фриленсер

Тамара Андреевска – Фриленсер

Во пресрет на почетокот на новите Академии за Графички и UI/UX дизајн ви ја издвојуваме успешната приказна на Тамара.Својата експертиза ја применува на повеќе начини меѓу кои е и најактуелниот - Freelance.Прочитајте повеќе за Тамара и нејзиниот кариерен пат до сега!...

Кирил Кироски – дел од Mozzart Bet

Кирил Кироски – дел од Mozzart Bet

Денес зборуваме со Кирил кој е дел од тимот за Дигитален Маркетинг во MozzartBet Македонија. Заедно поминавме 6 месеци на Академијата за Дигитален Маркетинг, а сега разговараме со него за досегашното работно искуство. Здраво Кирил, поминавме забавни и предизвикувачки...

Мартин Климовски – дел од тимот на Crazy Labs

Мартин Климовски – дел од тимот на Crazy Labs

Сите алатки, игри, веб страни и севкупниот IT свет не би бил каде што е денес да не постоеа Software Тестерите. Најголемиот мит за оваа професија е дека предзнаењето е пресудно, но за тоа ќе раскаже Мартин Климовски и неговото искуство како Алумни студент на...

Ана Марковска – дел од тимот на Link mobility

Ана Марковска – дел од тимот на Link mobility

За почеток, која е Ана? Здраво јас сум Ана, имам 26 години и сум дипломиран Технолог-Инженер по Полимерни материјали. За себеси можам да кажам дека сум една истрајна личност со јасно зацртани цели. Moето слободно време е иполнето со планинарење и кампувaње зошто сум...

Тамара Николовска – дел од тимот на Integra Solutions

Тамара Николовска – дел од тимот на Integra Solutions

Здраво Тамара, за почеток, опиши се со 5 зборови? Професионална, одлучна, искрена, екстроверт, friendly, флексибилна. Како Академијата за Security Specialist се вклопи во твоите идни кариерни планови? Академијата дојде по некоја случајност, пред неа бев фокусирана на...

Сулејма Имер – дел од тимот на Vertigo Visual

Сулејма Имер – дел од тимот на Vertigo Visual

Здраво Сулејма, накратко кажи ни за себе? Здраво, накратко јас сум лик којшто има многу љубов во себе кон сите уметности, и во било кое време може да ти раскаже за некоја слика или сцена што и се ​​врти во главата. Сакам да читам и пишувам и обожавам да цртам, па...

Успешна приказна – Сенад Сејфиќ

Успешна приказна – Сенад Сејфиќ

По успешното завршување на Академијата, Сенад ја искористи можноста за пракса во СЕДЦ. Сите студенти добиваат можност за пракса во СЕДЦ по завршувањето на Академијата, бидејќи тоа претставува уште еден реален проект во кој што можат да го применат своето знаење...

Александар Малинов – дел од тимот на Seavus

Александар Малинов – дел од тимот на Seavus

Запознај не, кој е Александар? Јас сум Александар Малинов, имам 28 години и сум од Скопје, по струка сум дипломиран правник на Универзитетот “Св. Кирил и Методиј”. Пред да се запишам на академијата за Web Development во СЕДЦ, имав повеќе работни искуства во неколку...

Горјан Този – дел од тимот на BtoBet

Горјан Този – дел од тимот на BtoBet

Здраво Горјан, за почеток, опиши се со 5 зборови? Љубопитен, искрен, хумористичен, амбициозен, самокритичен. Како Академијата за Web Design се вклопи во твоите идни кариерни планови? Академијата ја гледам како отскочна даска која ми пружи запознавање со основните...

Кристина Пецалевска – дел од тимот на Seavus

Кристина Пецалевска – дел од тимот на Seavus

На кратко, која е Кристина? Амбизциозна личност која сака да се реализира во сферата на ИТ Инженерството. Мотивирана за учење и откривање на нови предизвици на полето на Cloud Ops. Екстровертен тип на личност кој истрајно работи на себе и исполнување на своите...

Методија Митрески – Фриленсер

Методија Митрески – Фриленсер

Методија Митрески е Алумни студент од Академијата за Дизајн. По успешно завршување на двете Академии "Менде" добива можност да биде ментор на Академиите за Графички и Веб Дизајн. Нешто на кое што тој е горд и ни напомена дека тоа е "работа што ме исполнува најмногу од...

Иван Јамандиловски – дел од тимот на X3M Labs

Иван Јамандиловски – дел од тимот на X3M Labs

Запознај не', кој е Иван? Здраво, јас сум Иван Јамандиловски, живеам во Скопје, имам 31 година и сум човек кој што не се плаши од промени. Авантурист, музичар, љубител на наука и технологија. Дипломиран инженер за звук при универзитет ЕСРА со 10 годишно работно...

Розета Стојановска – дел од тимот на Vertigo Visual

Розета Стојановска – дел од тимот на Vertigo Visual

Ви ја претставуваме Розета Стојанова, уште еден алумни студент од Академијата за 3D Game Desing која својата кариера ја продолжува во Vertigo Visual. Дознајте повеќе за неа и нејзиното искуство со Академијата и патот кон остварување на нејзината цел. Здраво Розета,...

Ивана Панчевска – дел од тимот на Web Factory

Ивана Панчевска – дел од тимот на Web Factory

Ивана Панчевска е наш алумни студент од Академијата за Софтвер Тестинг. По завршувањето на Академијата и положувањето на ISTQB сертификатот ја започнува својата нова кариера како Софтвер Тестер за компанијата Web Factory. Во продолжение ни раскажува за нејзиното...

Што претставува да си UI/UX дизајнер

Што претставува да си UI/UX дизајнер

“The new normal” ги насочи малите и големите бизниси се повеќе да целат кон целосен онлајн service. Овој тренд донесе поголемиот дел од IT гранките во светот да се во голем подем. Сите информации почнаа да ни стануваат целосно достапни онлајн, затоа фирмите се се...

3 Причини да учите DevOps

3 Причини да учите DevOps

Пазарење од дома, плаќање на сметки додека го пиете вашето утринско кафе, следење на најновите вести од светот во секое време, се само мал дел од моќта на Софтверот и Интернетот да го трансфоримраат физичкиот свет во онлајн кој постојано се развива. Со помош на...

Кариера како Графички Дизајнер

Кариера како Графички Дизајнер

Кога денес размислуваме за графички дизајн, прво на што помислуваме се рекламите што ги гледаме на социјалните мрежи. Тие претставуваат слики наменети за секој од нас поединечно, задржувајќи го нашето внимание. Начинот пак на кој се дизајнирани е различен. Некои веб...

Subscribe to receive the latest news and updates