Аzure Cloud – Security

Тек на настава

 • Времетраење: 27 часови
 • Почеток – Крај: 04.07.2024 – 11.08.2024
 • Настава: Понеделник, Среда и секој втор Петок
 • Време: 17:30 – 21:00

Краток преглед

Оваа обука им дава на професионалците од областа на ИТ Безбедност знаење и вештини потребни за имплементација на сигурносни контроли, одржување на сигурноста на компанијата и идентификација и отстранување на сигурносните слабости. Оваа обука вклучува сигурност за идентитет и пристап, заштита на платформи, податоци и апликации и сигурносни операции.

Програма

 1. Управување со идентитет и пристап
  • Azure активен директориум
  • Azure AD идентитетска заштита
  • Корпоративно раководење
  • Azure AD управување со привилегирани идентитети
  • Хибриден идентитет
 2. Имплементирање на платформска заштита
  • Сигурносен периметар
  • Мрежна сигурност
  • Сигурност на главниот компјутер
  • Сигурност на контејнер
 3. Сигурни податоци и апликации
  • Azure Key Vault
  • Апликациска сигурност
  • Сигурност на носител на податоци
  • Сигурност на база на податоци
 4. Раководење со сигурносни операции
  • Azure монитор
  • Azure сигурносен центар
  • Azure чувар
Целна група на слушатели

Клауд, ИТ безбедност и ДевОпс инжењери што сакаат да се специјализираат во обезбедување на сигурност за Azure базирани дигитални платформи и да играат важна улога во заштитата на податоците на компанијата.

Дали е потребно предзнаење?

Студентите треба да се добро подготвени и запознаени со вмрежување (комуникација и протоколи), да имаат барем некакво искуство со Azure и да ги познаваат основните принципи на ИТ сигурноста.

Информации за тренерот

Ана Јовановска

Адреса

11 Октомври 33A, 1000 Скопје

Булевар Туристичка 50/5, Охрид 6000

 

Телефон

+389 (0)2 3097 404
(08:30 – 16:30, пон-пет)

+38978 341 777 Охрид

Е-маил

academy@qinshift.com

СЛЕДЕТЕ НÈ