Blog Category: Академија за тестирање на софтвер

Ивана Панчевска – дел од Web Factory

Ивана Панчевска – дел од Web Factory

Ивана Панчевска е наш алумни студент од Академијата за Софтвер Тестинг. По завршувањето на Академијата и положувањето на ISTQB сертификатот ја започнува својата нова кариера како Софтвер Тестер за компанијата Web Factory. Во продолжение ни раскажува за нејзиното...

Александра Петровска – дел од Вокс Тенео

Александра Петровска – дел од Вокс Тенео

Денес разговараме со Александра, По завршувањето на Академијата успешно ја пренасочува својата кариера во IT секторот и тоа како Софтвер Тестер во Vox Teneo. Дознајте повеќе во интервјуто за неа и како нашата Академија и се најде во целиот процес Здраво Александра,...

Мартин Климовски – дел од тимот на Crazy Labs

Мартин Климовски – дел од тимот на Crazy Labs

Сите алатки, игри, веб страни и севкупниот IT свет не би бил каде што е денес да не постоеа Software Тестерите. Најголемиот мит за оваа професија е дека предзнаењето е пресудно, но за тоа ќе раскаже Мартин Климовски и неговото искуство како Алумни студент на...

Ана Марковска – дел од тимот на Link mobility

Ана Марковска – дел од тимот на Link mobility

За почеток, која е Ана? Здраво јас сум Ана, имам 26 години и сум дипломиран Технолог-Инженер по Полимерни материјали. За себеси можам да кажам дека сум една истрајна личност со јасно зацртани цели. Moето слободно време е иполнето со планинарење и кампувaње зошто сум...

Subscribe to receive the latest news and updates