NEWSROOM

08 November 2021

The future of Digital Marketing – Davor Petrovikj

Најновата Академија на СЕДЦ односно Академијата за Дигитален Маркетинг започна пред извесен период а првиот модул беше оној во кој студентите се запознаа со Дигиталниот Маркетинг како гранка, негова историја и многу повеќе. Овие 2 недели беа исполнети со доста практични вежби како и домашни задачи за кои ќе ни раскаже студентот Давор Петровиќ. Здраво

08 October 2021

Завршни проекти од генерацијата 2020/21 на Академија за Web Design

Чест ни е да ве запознаеме со нашите студенти од Академијата за Веб дизајн кои во текот на едногодишните студии своето знаење го преточија во изработка на реални проекти. Повеќе за тоа кои се клиентите и како изгледа финалната верзија од нивните прекрасни проекти ќе можете погледнете подоле во овој блог пост. Крводарител Скопје Страната

06 October 2021

Вложениот труд на студентите е секогаш награден

Весна, која е динамиката на раст на СЕДЦ низ годините? Растот на СЕДЦ од основањето до денес е очекуван, континуиран но и внимателно контролириран со цел одржување на високите стандарди за квалитет кои цврсто ги поставувме на самиот почеток. Од основањето до денес, низ нашите програми поминаа повеќе од 6000 индивидуални корисници, но наши клиенти

04 October 2021

Што е Cyber Security и како да станете Security Specialist

“The new normal” за организациите донесе многу повеќе претрпени “Сајбер Закани”. Ова е една од причините зошто е се поголема можноста за работа на оние кои ги поседуваат вештините на еден Security Specialist. Cyber Security претставува заштита на системи, сервери и мрежи од дигитални напади. Според глобалните статистиките, во 2022 година, компаниите ќе бидат приморани

29 September 2021

Од големо значење е можноста да се приклучат нови колеги кои ја поминале Software Testing програмата

На почеток, кои се Seavus во Stockholm и која е вашата дејност? Seavus е компанија која изработува решенија и испорачува ИКТ сервиси воглавно во Европа но и големи корпорации од останатите континенти. Во Шведска Seavus е познат по високото ниво на квалитет и долгите години искуство и акумулирана пракса/знаење во Банкарскиот сектор, Финансиски сервиси и

27 September 2021

Разликата помеѓу вработените кои поминале специјализирана едукација и тие што не поминале е евидентна

Да ги запознаеме читателите, кои се Integra Solution? INTEGRA Solution е веќе 18 години посветена на испорака на решенија и услуги во доменот на информациска сигурност, cybersecurity и IT service management. Овие услуги пред се ги испорачуваме во банкарскиот, телекомуникацискиот и финансискиот сектор каде совладувањето на заканите во дигиталниот простор се задолжителни и ризикот е

24 September 2021

Соработка со СЕДЦ значително ни го олеснува процесот на избор на идните кандидати за работа

Да ги запознаеме читателите, кои се Вертиго? Вертиго е продукциско студио од Македонија основано во 2005 година. Нашиот тим се состои од 60 високо квалификувани артисти кои ги води страст за она што го работиме и стремеж да ги поместуваат границите на она што може да се изведе. Влечејќи корени од студио за анимација и

20 September 2021

Партнерство со SEDC е начин да им се даде шанса на амбициозни таленти кои сакаат да го променат својот живот

На почеток, кои се Ludotech и која е вашата дејност? Компанијата Ludotech e француска ИТ компанија за развој на софтверски решенија, основана во 2019 година од двајца ко-основачи Давид Цуклевски и Бруно Переира со локален центар за развој и иновација во Гевгелија. Тие ја основаат фирмата со нивното работно искуство стекнато во Париз, Франција од

04 September 2021

Успешната соработка на SEDC и Seavus низ годините

Кратко портфолио за Seavus? Во своите 20+ години постоење, Сеавус има изградено извонредно портфолио на outsourcing проекти за развој на софтвер. Во овој период од 20 години, Сеавус успешно ги поддржува клиентите од различни индустрии, преку директно вклучување во процесот на развивање на нивните идеи и постигнување на нивните цели. Сеавус со својата експертиза, има

25 August 2021

CPD акредитивот и Академијата за Дигитален Маркетинг, што ќе значи оваа интернационална сертификација за студентите?

По успешната прва година од реализацијата на Академијата за Дигитален Маркетинг, се поставија нови стандарди кои имаат за цел академијата да ја воздигнат на едно повисоко ниво, сè со цел студентите да добијат квалитетно знаење кое реално и веднаш ќе можат да го применат во индустријата за која се квалификуваат и со тоа, својата кариера