SUCCESS STORIES

10 октомври 2019

ГОРДАНА ЈОРДАНОВА

Претходно искуство… Пред да се запишам на Академијата работев како дизајнер за внатрешно уредување. Зошто Академија за GAME DESIGN… Причината поради која ја избрав Академијата на SEDC беше тоа што сметав дека ќе добијам квалитетно и професионално образование, а насоката Game Design ја одбрав од љубопитност и желба да научам како се создаваат игри. Што научив… [...]

10 октомври 2019

СТЕФАН ШОНТЕВСКИ

Претходно искуство… Пред да се запишам на Академијата студирав компјутерско инженерство на ФИНКИ и бев вработен во Канадска outsource-инг компанија како техничка поддршка за повеќе проекти. Зошто Академија за GAME DESIGN… Се запишав на Академијата затоа што верував дека таква специјална едукација нема да можам да добијам на друго место. Професијата Game Designer ми е желба [...]

19 септември 2019

Ивица Соколовски

Ивица може ли да ни кажете од кои причини се одлучивте да ја посетите академијата за комјутерски мрежи на СЕДЦ и дали ваквиот тип на едукација би го препорачал на други? За Академијата за компјутерски мрежи на СЕДЦ имав слушнато и претходно, во текот на моето студирање на ФЕИТ. Се одлучив да ја посетувам академијата [...]

16 септември 2019

Игор Неделковски

Од кои причини Игор се одлучивте да запишете академија за компјутерски мрежи? Постојаната желба да се научи нешто ново и да се продлабочат знаењата. Морам да признаам дека влијание има и мојот натпреварувачки дух којшто ми помогна на првото тестирање – Challange Day, да ја добијам целосната стипендија за Академијата за компјутерски мрежи. Дали ваквиот [...]

11 септември 2019

Игор Мицевски

Игор може ли да ни кажете од кои причини се одлучивте да ја посетите академијата за комјутерски мрежи на СЕДЦ? Пасијата која што ја имав кон технологијата секојдневно растеше. Уште од мали нозе истражував и бев заинтересиран за тоа што значи трепкањето на сијаличките на уредот за интернет кој го имавме дома. Работејќи различни професии [...]