SUCCESS STORIES

20 October 2021

Секој ден како QA Tester е исполнет со различни предизвици

За почеток, која е Ана? Здраво јас сум Ана, имам 26 години и сум дипломиран Технолог-Инженер по Полимерни материјали. За себеси можам да кажам дека сум една истрајна личност со јасно зацртани цели. Moето слободно време е иполнето со планинарење и кампувaње зошто сум заљубена сум во природата. Луѓето околу мене ме опишуваат како една [...]

01 October 2021

Добив работно место кое во целост одговара со тоа што Академијата ме научи

Здраво Тамара, за почеток, опиши се со 5 зборови? Професионална, одлучна, искрена, екстроверт, friendly, флексибилна. Како Академијата за Security Specialist се вклопи во твоите идни кариерни планови? Академијата дојде по некоја случајност, пред неа бев фокусирана на нешто друго. Кога ја започнав, активно учев за да се вклопам во Cyber светот и Академијата која ја [...]

22 September 2021

Со правилно насочена посветеност, успехот е неизбежен

Здраво Сулејма, накратко кажи ни за себе? Здраво, накратко јас сум лик којшто има многу љубов во себе кон сите уметности, и во било кое време може да ти раскаже за некоја слика или сцена што и се ​​врти во главата. Сакам да читам и пишувам и обожавам да цртам, па најчесто ќе ме најдеш [...]

17 September 2021

Академијата ми помогна да ја научам вредноста на тимска работа

На почеток, кој е Дамјан? Класичен ИТ тип опседнат со дизајн, технологија и било што од фитнес. Пред 1 година се одлучи за Web Design, зошто? Кариерата и се што знам се базира на искуство или како би рекле – бев самоук. Па така решив да бидам трпелив, да поминам низ „едукативниот пајплајн“ и да [...]

13 September 2021

Завршните проекти беа најголем предизвик и најомилен дел од наставата

Здраво Горјан, за почеток, опиши се со 5 зборови? Љубопитен, искрен, хумористичен, амбициозен, самокритичен. Како Академијата за Web Design се вклопи во твоите идни кариерни планови? Академијата ја гледам како отскочна даска која ми пружи запознавање со основните принципи на работа со Web Design и претставува прв чекор кон промена од мојата претходна позиција во [...]

10 September 2021

Ако сакаш да научиш најбрзо, запиши добра Академија, нема да зажалиш!

Запознај не’, кој е Иван?? Здраво, јас сум Иван Јамандиловски, живеам во Скопје, имам 31 година и сум човек кој што не се плаши од промени. Авантурист, музичар, љубител на наука и технологија. Дипломиран инженер за звук при универзитет ЕСРА со 10 годишно работно искуство во забавна и ТВ индустрија како звучен инженер. Се одлучи [...]

06 September 2021

Најголемиот дел од работата ми се темели врз алатките кои што имав можност да ги изучувам во СЕДЦ

На кратко, која е Кристина? Амбизциозна личност која сака да се реализира во сферата на ИТ Инженерството. Мотивирана за учење и откривање на нови предизвици на полето на Cloud Ops. Екстровертен тип на личност кој истрајно работи на себе и исполнување на своите очекувања, отворена за усвојување нови знаења и надградба на секое поле. Ентузијаст, [...]

31 August 2021

Академијата за графички дизајн е идеално решение за преточување на креативноста во визуелна уменост

Здраво Мерима, накратко кажи ни за себе? Јас сум Мерима Мумџиќ, имам 27 години и сум димпломиран професор по македонски јазик кој не успеал да се вработи по струка. Како самоук уметник, се решив на некој начин да го реализирам афинитетот кон уметноста  и да го пренасочам во нешто што ќе ми стане професија. Донесе [...]

09 August 2021

Cloud Ops Академијата ми пружи темелно знаење за компјутерските мрежи

  По успешното завршување на Академијата, Сенад ја искористи можноста за пракса во СЕДЦ. Сите студенти добиваат можност за пракса во СЕДЦ по завршувањето на Академијата, бидејќи тоа претставува уште еден реален проект во кој што можат да го применат своето знаење стекнато за време на Академијата. Прочитајте ја успешната приказна на Сенад за своето [...]

06 August 2021

Кариера како Програмер – една од најдобрите одлуки во мојот живот

Запознај не, кој е Александар? Јас сум Александар Малинов, имам 28 години и сум од Скопје, по струка сум дипломиран правник на Универзитетот “Св. Кирил и Методиј”. Пред да се запишам на академијата за Web Development во СЕДЦ, имав повеќе работни искуства во неколку дејности, каде што не беа исполнети моите финансиски и професионални очекувања. [...]