04 June 2018

CHALLENGE DAY – SCHOLARSHIPS FOR ACADEMIES 2018/19

Challenge Day е ден за тестирање на 4 целосни стипендии за Академските програми 2018/19, и тоа:

Академија за ПРОГРАМИРАЊЕ
• Веб програмер (Скопје и Охрид)
• Web developer (English Group, Skopje)
www.sedc.mk/academy/academy-for-programing

Академија за КОМПЈУТЕРСКИ МРЕЖИ
• Мрежен Инженер
↪ www.sedc.mk/academy/academy-for-computer-networks/

Академија за ДИЗАЈН
• Графички дизајнер
• Веб дизајнер
• 3Д Гејм дизајнер
• Визуелен артист
• Моден дизајнер
www.sedc.mk/academy/academy-for-design/

Тестирањето e електронски и содржи прашања со повеќекратен избор. Прашањата се на англиски јазик и истите се избрани согласно насоката, дел поспецифични, но и општи и логички поврзани со предметите што ќе се изучуваат на Академиите.
Напомена 
Секој учесник има право да се тестира само за една насока од SEDC Академии 2018/2019. Доколку резултатите се поклопуваат, ќе биде вклучено во предвид и времето потребно за решавање на тестот. Резултатите ќе бидат објавени во рок од 24 часа по завршување на тестирањето.

Оваа година Challenge Day ќе се одржи во Скопје (18 јуни) и во Охрид (25 јуни) за оние кандидати кои се заинтересирани да студираат на Академијата за Веб Програмирање (Охрид).

[Ова тестирање не се однесува за програмите од Визуелни Уметности и Моден Дизајн. За истите ќе биде објавен посебен повик за стипендии кој ќе се одржи во јули и септември месец].

Следниот Challenge Day за [полу-стипендии] ќе се одржи на 19ти септември.
_________________________________________________________

Линкови за ПРИЈАВА:

18 ЈУНИ • СКОПЈЕ
https://goo.gl/forms/GOJDSomU35E1bIoB3
*Рок на пријавување до 14.06, 16:00 часот

25 ЈУНИ • ОХРИД
https://goo.gl/forms/3aaojPEgwScTln3H3
*Рок на пријавување до 21.06, 16:00 часот