Cisco сертифициран мрежен администратор – CCNA

Тек на настава

  • Времетраење: 144 часови
  • Почеток – Крај: 18 септември 2023- 15 јануари 2024
  • Настава: понеделник, среда и секој втор петок
  • Време: 17:30 – 20:45

Краток преглед

Cisco сертифициран мрежен администратор – CCNA ги изучува опсежно концептите на вмрежување, од примена на мрежите до протоколи и сервиси, како и апликација на пониските мрежни нивоа. Студентите ќе напредуваат од основите на вмрежувањето до покомплексни деловни и теоретски мрежни модели во подоцнежниот дел од наставата.

Програма

  • CCNA 1 – Вовед во Мрежи v7.0 (ITN)
  • CCNA 2 – Префрлување, рутирање и безжични основни елементи v7.0 (SRWE)
  • CCNA 3 – Вмрежување на претпријатија, безбедност и автоматизација v7.0 (ENSA)
Целна група на слушатели

Обуката е соодветна за студенти од повеќе нивоа на претходна едукација како факултетска, така и за студенти кои ја изучуваат ИТ областа кои ќе пронајдат дека наставната програма им е неопходна за вовед во ИТ и вмрежување.

Дали е потребно предзнаење?

Не е неопходно претходно познавање, освен основно предзнаење од информатичка технологија.

Информации за тренерот

Марија Феро е CCNP и CCNA инструктор во Сеавус едукативниот и развоен центар со големо искуство од повеќе од 20 години како тренер и специјалист за мрежи. Со преку 300 студенти едуцирани во областа на мрежи, таа е наградена од страна на Cisco како еден од  најдобри инструктори на светот.

Qinshift-academy-logo

Адреса

11 Октомври 33A, 1000 Скопје

Булевар Туристичка 50/5, Охрид 6000

 

Телефон

+389 (0)2 3097 404
(08:30 – 16:30, пон-пет)

+38978 341 777 Охрид

Е-маил

academy@qinshift.com

СЛЕДЕТЕ НÈ