Интро за себе

Јас сум Андреа Владимирова и мојата љубов кон креативноста ми беше постојан придружник во текот на моите 20 години. Отсекогаш ме привлекувале концепти кои се издвојуваат од толпата и овој природен инстинкт да ги гледам работите поинаку природно ме доведе до графичкиот дизајн. Во моментот кога наидов на понудите на SEDC Academy, знаев дека тоа совршено одговара за моите аспирации.

 

Како идна генерација на графички дизајнери, што е најважното нешто што го научи на академијата ?

Искуството што го стекнав на академијата има огромно значење за мене. Благодарение на непоколебливото водство на нашите посветени ментори, преку нивната поддршка, сфатив колку е важно да инвестирам сесрдно, да покажам посветеност и да имам верба во моите креативни идеи. Сфатив дека вистинскиот просперитет произлегува од постепеното подобрување и добредојдената добронамерна критика, бидејќи вредноста на конструктивните повратни информации и совети е клучна лекција.

Каде се гледаш себеси за 3-5 години ?

Во следните 3-5 години, очекувам да напредувам како просперитетен графички дизајнер, потикнат од трајната љубов кон креативноста и дизајнот. Мојата цел е да изработам експанзивно портфолио збогатено со разновидни и имагинативни проекти.

Дали на реалните проекти работевте тимски и како би ја издвоил тимската работа наспроти индивидуалната

На реалните проекти работевме тимски. Додека почетните фази на нашите проекти беа повеќе фокусирани на индивидуално, каде што менторите ни помогнаа да се подготвиме за предизвиците што претстојат. Овој динамичен пристап ни овозможи да ги разбереме нијансите и на индивидуалната и на колективната работа.

„Две глави се подобри од една“ навистина ја доловува суштината на тимската работа. Цврсто верувам дека ефективната комуникација е клучот на успех кога се работи во тим. Различните перспективи носат повеќе идеи, што доведува до подобри резултати.

Од друга страна, работата индивидуално не учи на трпение и внимателно размислување. На одлуките им треба време, а не брзање. Научив дека е од витално значење да си дадам време на себе и на моите проекти. Да се биде графички дизајнер значи дека работите не се завршуваат веднаш; тие се развиваат. Според моето искуство, ќе има моменти кога ќе се соочите со креативни блокови, но и тоа е во ред. Важно е да одвоите време за да ги подобрите работите. Првото „готово“ не е крај; тоа е почеток. Дозволувањето на идеите да растат со текот на времето покажува колку тие можат да бидат добри.

4.Кој свој бред дизајн би издвоил/а и како се инкорпорирани боите, типографијата и логото во една целина?

Навистина е предизвик да се избере само еден дизајн. Сепак, меѓу највозбудливите и најпривлечните проекти беше Package Design. Целта на Package Design беше јасна: да се долови суштината на производот, да се пренесе неговата цел и да се привлечат потенцијални потрошувачи. Секоја нијанса, избор на типографија и форма на пакувањето беа прецизно изработени за да се издвојуваат и да претставуваат уникатност.

5.На што постигнато во академијата си особено горда ?

Кога одвојувам момент да се осврнам на моите достигнувања за време на академијата, неколку достигнувања навистина ме исполнуваат со гордост. Пред се, чест ми е што имам можност да ги споделам моите искуства со оние кои се стремат да влезат во оваа област. Потоа, тука се проектите. Бидејќи со секој проект, стекнував нови сознанија и ги усовршував моите способности, придонесувајќи за мојата еволуција како графички дизајнер.

6. Порака до идните студенти

Академијата бара посветеност и труд, но верувајте во моќта на вашите идеи, поттикнете ја вашата страст со напорна работа и дозволете вашата креативност да биде ваш водич. Никогаш не е доцна да го прифатите повикот на нешто ново и да ги искористите можностите што ве очекуваат.

Quote

Не плашете се да излезете надвор од вашата комфорна зона!

Дел од портфолиото на Андреа
Уписите за aкадемијата за графички дизајн се во тек, резервирај го своето место и креирај уште една успешна приказна !

Запознај ги нашите студенти

Успешна приказна – Роза Добринова

Успешна приказна – Роза Добринова

Која е Роза Добринова? Јас сум Добринова Роза, алумни студент од клупите на Qinshift Academy. По успешно завршена академска година добив можност да станам дел од менторскиот тим на Qinshift Academy како асистент на академијата за програмирање и воедно работам како...

Успешна приказна – Славе Ивановски

Успешна приказна – Славе Ивановски

Кој е Славе Ивановски? Јас сум Славе Ивановски, имам 20 години и доаѓам од Скопје. Пред извесно време ја завршив академијата за програмирање во Qinshift Academy и сум моментално студент на ФИНКИ. По завршување на средно образование во гимназијата “Јосип Броз-Тито”,...

Успешна Приказна – Марко Џамтоски

Успешна Приказна – Марко Џамтоски

  Кој е Марко Џамтоски? Јас сум Марко Џамтоски, љубител на фитнес и програмирање, и вистински се стремам кон одржување на здрав начин на живот. За мене, фитнесот не е само место за вежбање - тоа е  активност каде што се предизвикувам физички и ментално, постојано...