Јовица Грецас- Future of Design your future

Сеп 27, 2022

Ви го претставуваме Јовица Грецас, алумни студент од академијата Design your future. Тој ни го раскажа своето искуство од академијата и каде се гледа себеси во иднина.

1.Претстави се себеси и академијата која си ја посетувал

Здраво јас сум Јовица Грецас, имам 28 години, по професија сум дипломиран менаџер по туризам. За себеси би кажал дека сум позитивен, амбициозен, креативен и секогаш отворен за нови предизвици.Уште како мал имав афинитети кон уметноста и дизајнот. Затоа дојдов до идејата да се запишам на академијата Design your future како нов предизвик за мене.

2.Дали академијата ги исполни твоите очекувања и дали си задоволен од ова искуство ?

Академијата ги надмина моите очекувања. За краток период професорите успеаа на лесен и едноставен начин да ни го пренесат знаењето и да не насочат кон пронаоѓање на својот стил, со кој утре би биле претпознатливи Беше прекрасно искуство и одличен предизвик со кој што успешно се справив.

3. Дали себеси се гледаш како успешен графички дизајнер во иднина ?

Искрено отсекогаш сум сакал да се занимавам со графички дизајн и така со случајно истражување сфатив дека СЕДЦ би бил вистинскиот избор за мене. Мислам дека се се случи во вистинско време, за да направам една голема промена во кариерата.

4.Кој модул за тебе беше најпредизвикувачки ?

Сите модули ми беа интересни, но најпредизвикувачки ми беше User Interface. Предавањата не беа толку опширни, но сепак успеа најмногу да ми го привлече вниманието. Сметам дека дизајнот на апликацијата или веб страноцата е особено важен во секојдневната употреба на корисниците и истиот треба да биде едноставен, лесен за употреба и адаптиран на сечиј вкус.

5.Порака до идните студенти

Следете ги вашите визии, бидете секогаш упорни и резултатите ќе бидат загарантирани.

Креирај ја и ти твојата успешна приказна преку академијата Design your future!

Similar Posts

Успешна приказна- Давор Петровиќ

Успешна приказна- Давор Петровиќ

Разговараме со Давор Петровиќ, алумни студент од академијата за дигитален маркетинг кој по успешниот завршеток на наставната програма својата кариера ја продолжува во Adepto Solutions. Дознајте повеќе за неговото искуство од академијата и како истата му помогнала во...

Успешна приказна- Никола Трпевски

Успешна приказна- Никола Трпевски

Ви го претставуваме Никола Трпевски, алумни студент од академијата за компјутерски мрежи и IT Ops, кој ја започна својата кариера како Network Engineer во компанијата SAGA. Прочитајте повеќе за неговото досегашно искуство и како академијата му помогна во градењето на...

Никола Атанасоски- Успешна приказна

Никола Атанасоски- Успешна приказна

Разговараме со Никола Атанасоски, алумни студент од академијата за Game Design кој продолжи да ги надоградува своите знаења и вештини како гејм дизајнер во Aeria Canada. Погледнете го целосното интервју! 1.Кој е Никола Атанасоски? Здраво, јас сум Никола Атанасоски од...