Кариерен центар

Местото каде што ги креираме успешните приказни

Новости

Виолета Маневска – Ментор на Академијата за Data Science

Виолета Маневска – Ментор на Академијата за Data Science

Ви ја претставуваме Виолета Маневска, ментор на Академијата за Data Science која во целост ни објаснува својот модулот, што значи да се биде data scientist и што се очекува по завршување на оваа Академија во рамки на работните позиции. Претставете се вие и вашата...

Даниел Јанколовски – Ментор на Академијата за Game Design

Даниел Јанколовски – Ментор на Академијата за Game Design

Даниел Јанколовски е ментор на Академијата за Game Design, индустрија која што во последниве години бележи навистина голем прогрес. За каков е начинот на функционирање и што се изучуваат студентите на оваа Академија во разговорот ни сподели доста интересни податоци,но...

Интервју со Христина Пецева – Програмски координатор на IThink Академијата

Интервју со Христина Пецева – Програмски координатор на IThink Академијата

Живееме во време каде што ИТ индустријата управува со светот. Оваа индустрија е во брз раст и развој, а со тоа неопходен чекор е децата да се запознаат и правилно да ги користат современите дигитални уреди. IThink Академијата е создадена со цел и намена да им овозможи...

Што претставува да си UI/UX дизајнер

Што претставува да си UI/UX дизајнер

“The new normal” ги насочи малите и големите бизниси се повеќе да целат кон целосен онлајн service. Овој тренд донесе поголемиот дел од IT гранките во светот да се во голем подем. Сите информации почнаа да ни стануваат целосно достапни онлајн, затоа фирмите се се...

3 Причини да учите DevOps

3 Причини да учите DevOps

Пазарење од дома, плаќање на сметки додека го пиете вашето утринско кафе, следење на најновите вести од светот во секое време, се само мал дел од моќта на Софтверот и Интернетот да го трансфоримраат физичкиот свет во онлајн кој постојано се развива. Со помош на...

Кариера како Графички Дизајнер

Кариера како Графички Дизајнер

Кога денес размислуваме за графички дизајн, прво на што помислуваме се рекламите што ги гледаме на социјалните мрежи. Тие претставуваат слики наменети за секој од нас поединечно, задржувајќи го нашето внимание. Начинот пак на кој се дизајнирани е различен. Некои веб...

Успешни приказни

Успешна приказна- Давор Петровиќ

Успешна приказна- Давор Петровиќ

Разговараме со Давор Петровиќ, алумни студент од академијата за дигитален маркетинг кој по успешниот завршеток на наставната програма својата кариера ја продолжува во Adepto Solutions. Дознајте повеќе за неговото искуство од академијата и како истата му помогнала во...

Успешна приказна- Никола Трпевски

Успешна приказна- Никола Трпевски

Ви го претставуваме Никола Трпевски, алумни студент од академијата за компјутерски мрежи и IT Ops, кој ја започна својата кариера како Network Engineer во компанијата SAGA. Прочитајте повеќе за неговото досегашно искуство и како академијата му помогна во градењето на...

Никола Атанасоски- Успешна приказна

Никола Атанасоски- Успешна приказна

Разговараме со Никола Атанасоски, алумни студент од академијата за Game Design кој продолжи да ги надоградува своите знаења и вештини како гејм дизајнер во Aeria Canada. Погледнете го целосното интервју! 1.Кој е Никола Атанасоски? Здраво, јас сум Никола Атанасоски од...

Милан Серафимовски- Future of UX/UI

Милан Серафимовски- Future of UX/UI

Ви го претставуваме Милан Серафимовски, алумни студент од академијата UX/UI кој ни раскажа како дошол до идејата да изучува дигитален дизајн. Прочитајте го целосното интервју и дознајте повеќе за него и неговото искуство од академијата. 1.Здраво Милан, накратко...

Емилија Малезан- Future of Design your future

Емилија Малезан- Future of Design your future

Разговараме со Емилија Малезан, алумни студент од академијата Design your future која ни доловува што значи да се биде студент во СЕДЦ и кои се нејзините чекори кон професијата графички дизајнер. 1.Здраво Емилија, накратко кажи ни нешто за себе ? Здраво здраво. Имам...

Јовица Грецас- Future of Design your future

Јовица Грецас- Future of Design your future

Ви го претставуваме Јовица Грецас, алумни студент од академијата Design your future. Тој ни го раскажа своето искуство од академијата и каде се гледа себеси во иднина. 1.Претстави се себеси и академијата која си ја посетувал Здраво јас сум Јовица Грецас, имам 28...

Адреса

11 Октомври 33A, 1000 Скопје

Телефон

+389 (0)2 3097 404 (08:30 – 16:30, пон-пет)

Е-маил

sedc@seavus.com

СЛЕДЕТЕ НЕ