На кратко, која е Кристина?

Амбизциозна личност која сака да се реализира во сферата на ИТ Инженерството.
Мотивирана за учење и откривање на нови предизвици на полето на Cloud Ops. Екстровертен тип на личност кој истрајно работи на себе и исполнување на своите очекувања, отворена за усвојување нови знаења и надградба на секое поле.
Ентузијаст, активист, вечен талкач по нови подеми и победи, поданик на природата, вљубеник во добра книга и добар филм.

Зошто се одлучи за кариера како Cloud Ops Инжинер?

Верувам дека иднината – прогресот на општеството и цивилизацијата е во ИТ секторот и својот развој го насочувам кон тоа, а сметам дека вистинското место за мене беше Cloud Ops Академијата во Сивус Едукативниот Ценатар, во која го препознав потенцијалот кој ми служи како отскочна даска во почетоците и развојот на мојата ИТ кариера.

Дали Cloud Ops Академијата ги исполни твоите очекувања?

Cloud Оps Академијата несомнено ги исполни моите очекувања во однос на програмата, материјата, софистицираноста на алатките што се изучуваат при истата и начинот на пренесување на целото знаење од страна на извондредниот кадар.
Нуди бескрајни можности и насоки за понатамошното развивање во областа на ИТ, големи knowledge бази, можности за практична работа со чија помош стекнав големо искуство и знаење.

Што после академијата за Cloud Ops?

После сето стекнато знаење и практично искуство за тоа како се применуваат алатките кои ги изучив на академијата, мојата приказна продолжува со тоа што аплицирав на IT Operations and Support Engineer (ITOSE) талент програмата организирана од страна на Seavus, која што успешно ја завршив. Добив понуда да станам дел од Seavus тимот, која секако, со задоволство ја прифатив.

Дали материјата што ја помина на Академијата практично ја примени?

Дефинитивно! Најголемиот дел од работата ми се темели врз алатките кои што имав можност да ги изучувам во СЕДЦ. Генерално, работам со Cloud платформи и различни програми кои се користат при мониторинг и оддржување на најразлични ифраструктури.

Порака до идните студенти?

Нека вербата во себеси и автентичноста на вашата приказна биде компас кој води до самиот врв, каде ве уверувам дека постоите само вие и светот што сами го создавате.
Виртуелниот свет како и молскавичниот замав кој го зема знае да биде исцрпувачки и мошне тежок за оние кои за прв пат му пристапуваат, но патот до врвот е ништо во споредба со чувството на самиот врв.

Креирај ја и ти твојата успешна приказна преку Академијата за Компјутерски Мрежи, уписите за следната група се во тек!

Запознај ги нашите студенти

Успешна приказна – Роза Добринова

Успешна приказна – Роза Добринова

Која е Роза Добринова? Јас сум Добринова Роза, алумни студент од клупите на Qinshift Academy. По успешно завршена академска година добив можност да станам дел од менторскиот тим на Qinshift Academy како асистент на академијата за програмирање и воедно работам како...

Успешна приказна – Славе Ивановски

Успешна приказна – Славе Ивановски

Кој е Славе Ивановски? Јас сум Славе Ивановски, имам 20 години и доаѓам од Скопје. Пред извесно време ја завршив академијата за програмирање во Qinshift Academy и сум моментално студент на ФИНКИ. По завршување на средно образование во гимназијата “Јосип Броз-Тито”,...

Успешна Приказна – Марко Џамтоски

Успешна Приказна – Марко Џамтоски

  Кој е Марко Џамтоски? Јас сум Марко Џамтоски, љубител на фитнес и програмирање, и вистински се стремам кон одржување на здрав начин на живот. За мене, фитнесот не е само место за вежбање - тоа е  активност каде што се предизвикувам физички и ментално, постојано...