Мерима Мумџиќ – дел од тимот на СЕДЦ

Јун 21, 2022

Здраво Мерима, накратко кажи ни за себе?

Јас сум Мерима Мумџиќ, имам 27 години и сум димпломиран професор по македонски јазик кој не успеал да се вработи по струка. Како самоук уметник, се решив на некој начин да го реализирам афинитетот кон уметноста  и да го пренасочам во нешто што ќе ми стане професија.

Донесе одлука повторно да се вратиш во студентските клупи, зошто баш Академијта за Graphic Design во СЕДЦ?

По бројните успешни студенти се решив за СЕДЦ и сметав дека академијата за графички дизајн е идеално решение, како и најдобар канал за преточување на креативноста во визуелна уменост.

Со какви предизвици се соочи на Академијата?

Можам да кажам дека најголемиот предизвик ми беше да ја реализирам идејата преку алатките и програмите кои ми беа тотално непознати. Технички, почнав од нула.

Како би го опишала процесот од студент до вработен?

Процесот од студент до вработен бара посветеност и мотивација. Мотивација во текот на студиите, мотивација за успешно завршување и мотивација за наоѓање работа.

Што значи во моментов да си Graphic Designer?

Успешно реализирање на целта преку професија која ме исполнува.

Порака до нашите идни студенти и твои идни колеги?

Академијата бара посветеност и вложување труд, но е одличен катапулт за сите кои сакаат да почнат нова кариера, за млади и постари, за оние кои не успеале да се пронајдат во својата професија или пак мислат дека е доцна за нешто ново.

Доколку и вие сакате да започнете кариера во Графички Дизајнер, вашето време е сега! Резервирајте во вашето место уписите за Акаемијата за Графички Дизајн се во тек.

Similar Posts

Успешна приказна- Давор Петровиќ

Успешна приказна- Давор Петровиќ

Разговараме со Давор Петровиќ, алумни студент од академијата за дигитален маркетинг кој по успешниот завршеток на наставната програма својата кариера ја продолжува во Adepto Solutions. Дознајте повеќе за неговото искуство од академијата и како истата му помогнала во...

Успешна приказна- Никола Трпевски

Успешна приказна- Никола Трпевски

Ви го претставуваме Никола Трпевски, алумни студент од академијата за компјутерски мрежи и IT Ops, кој ја започна својата кариера како Network Engineer во компанијата SAGA. Прочитајте повеќе за неговото досегашно искуство и како академијата му помогна во градењето на...

Никола Атанасоски- Успешна приказна

Никола Атанасоски- Успешна приказна

Разговараме со Никола Атанасоски, алумни студент од академијата за Game Design кој продолжи да ги надоградува своите знаења и вештини како гејм дизајнер во Aeria Canada. Погледнете го целосното интервју! 1.Кој е Никола Атанасоски? Здраво, јас сум Никола Атанасоски од...