Никола Атанасоски- Успешна приказна

Окт 14, 2022

Разговараме со Никола Атанасоски, алумни студент од академијата за Game Design кој продолжи да ги надоградува своите знаења и вештини како гејм дизајнер во Aeria Canada. Погледнете го целосното интервју!

1.Кој е Никола Атанасоски?

Здраво, јас сум Никола Атанасоски од Скопје, имам 19 години и работам како level designer во Aeria Canada.

2.Од каде се појави вашиот интерес за Game Design и зошто SEDC?

Порано целото слободно време го поминував играјќи видео игри, а желбата креативно да се изразувам ја имам уште од моите најрани години, па кариера во game design индустријата беше идеалната одлука за мене. Академијата на SEDC ја избрав поради нивниот квалитет кој е докажан преку кадрите кои излегле од таму.

3.Каде се вработи и на која позиција?

Моментално работам како game designer, поточно level designer во Aeria Canada, фирма која работи со development и publishing на видео игри за мобилни телефони.

4.Што за тебе претставува да се биде гејм дизајнер и какво е полето на работа?

Да се биде game designer представува шанса за создавање на уникатно искуство кое ќе побуди некакви чувства кај играчот. Game design-от е креативна професија која нуди многу слобода за изразување, а монотонијата е речиси непостоечка. Луѓето кои ги имам запознаено во оваа бранша се дружељубиви, колегијални и секогаш се спремни да ти помогнат на работното место.

5.Порака до останатите студенти

Мојата порака до останатите студенти е да веруваат во себе, секојдневно да работат на усовршување на своите вештини и да се борат за себе, бидејќи со секој изминат ден IT секторот станува покомпетативен.

Креирај ја својата успешна приказна преку академијата за Game Design!

Similar Posts

Успешна приказна- Давор Петровиќ

Успешна приказна- Давор Петровиќ

Разговараме со Давор Петровиќ, алумни студент од академијата за дигитален маркетинг кој по успешниот завршеток на наставната програма својата кариера ја продолжува во Adepto Solutions. Дознајте повеќе за неговото искуство од академијата и како истата му помогнала во...

Успешна приказна- Никола Трпевски

Успешна приказна- Никола Трпевски

Ви го претставуваме Никола Трпевски, алумни студент од академијата за компјутерски мрежи и IT Ops, кој ја започна својата кариера како Network Engineer во компанијата SAGA. Прочитајте повеќе за неговото досегашно искуство и како академијата му помогна во градењето на...

Милан Серафимовски- Future of UX/UI

Милан Серафимовски- Future of UX/UI

Ви го претставуваме Милан Серафимовски, алумни студент од академијата UX/UI кој ни раскажа како дошол до идејата да изучува дигитален дизајн. Прочитајте го целосното интервју и дознајте повеќе за него и неговото искуство од академијата. 1.Здраво Милан, накратко...