Успешна приказна- Никола Трпевски

Ное 4, 2022

Ви го претставуваме Никола Трпевски, алумни студент од академијата за компјутерски мрежи и IT Ops, кој ја започна својата кариера како Network Engineer во компанијата SAGA. Прочитајте повеќе за неговото досегашно искуство и како академијата му помогна во градењето на сопствената кариера.

1.Здраво Никола, кажи ни неколку работи за себе?

Се викам Никола и имам 27 години. За себе би кажал дека сум посветена и goal oriented личност, секогаш спремен за предизвици и секогаш расположен за учење нови работи.

2.Како дојдовте до идеја да ја посетувате академијата за мрежи и IT Ops?

До идејата да ја посетувам академијата за мрежи и IT Ops, дојдов преку желбата да го продлабочам моето знаење во областа на мрежи и Cloud технологии, а дефинитивно СЕДЦ беше една од подобрите одлуки кои ги имам донесено за инвестирање во своето знаење.

3.Како СЕДЦ ви помогна во вашата кариерна трансформација?

СЕДЦ несомнено ми помогна многу во мојата кариерна трансформација и пред се развој. Во моментот имам шанса да ги применам сите алатки и техники кои ги научив во текот на академијата.

4.Каде се вработи и на која позиција?

Моментално сум вработен во компанијата SAGA која е дел од групацијата New Frontier Group на позиција Network Engineer.

5.Бевте асистент на детската академија на СЕДЦ IThink и би сакале да ни кажете нешто за вашето искуство со најмладите студенти

Изминатиот месец имав шанса да бидам асистент на детската академија на СЕДЦ IThink и можам да кажам дека беше многу убаво искуство. Имав шанса да го споделам моето знаење во ИТ областа со најмладите студенти и сум навистина воодушевен од тоа колку децата имаат знаење и колкава желба имаат да научат за ИТ светот.

6.Порака до идните студенти

Пораката која што би сакал да ја упатам до идните студенти е дека инвестирањето во своето знаење може да ви отвори нови патишта, нови можности и нови предизвици. Не се плашете да го направите тој чекор преку кој ќе ви се отворат видиците и ќе ги постигнете целите кои од секогаш сте си ги замислувале.

Креирај ја и ти твојата успешна приказна преку академијата за компјутерски мрежи и IT ops!

 

Similar Posts

Успешна приказна- Давор Петровиќ

Успешна приказна- Давор Петровиќ

Разговараме со Давор Петровиќ, алумни студент од академијата за дигитален маркетинг кој по успешниот завршеток на наставната програма својата кариера ја продолжува во Adepto Solutions. Дознајте повеќе за неговото искуство од академијата и како истата му помогнала во...

Никола Атанасоски- Успешна приказна

Никола Атанасоски- Успешна приказна

Разговараме со Никола Атанасоски, алумни студент од академијата за Game Design кој продолжи да ги надоградува своите знаења и вештини како гејм дизајнер во Aeria Canada. Погледнете го целосното интервју! 1.Кој е Никола Атанасоски? Здраво, јас сум Никола Атанасоски од...

Милан Серафимовски- Future of UX/UI

Милан Серафимовски- Future of UX/UI

Ви го претставуваме Милан Серафимовски, алумни студент од академијата UX/UI кој ни раскажа како дошол до идејата да изучува дигитален дизајн. Прочитајте го целосното интервју и дознајте повеќе за него и неговото искуство од академијата. 1.Здраво Милан, накратко...