СТЕФАН ШОНТЕВСКИ

ВО МОМЕНТОВ СУМ ВРАБОТЕН ВО ЕДНО ОД НАЈДОБРИТЕ
POST-PRODUCTION VFX СТУДИЈА ВО МАКЕДОНИЈА

Претходно искуство…

Пред да се запишам на Академијата студирав компјутерско инженерство на ФИНКИ и бев вработен во Канадска outsource-инг компанија како техничка поддршка за повеќе проекти.

Зошто Академија за GAME DESIGN…

Се запишав на Академијата затоа што верував дека таква специјална едукација нема да можам да добијам на друго место. Професијата Game Designer ми е желба уште кога бев мало дете.

Што научив…

Навлегов во светот на 3D уметноста и во еден од најкористените модерни game engine-и. Најважното искуство со кое се стекнав е науката која што стои позади дизајнот во креацијата на игрите, како поле на креативност и техничко познавање во еден споен свет.

Што правам во моментов…

Во моментов сум вработен во Vertigo, едно од најдобрите post-production vfx студија во Македонија.

 

Дознај повеќе за можностите кои ги нуди Академијата за GAME DESIGN.