Тамара Краљевска – дел од тимот на Seavus

Мај 31, 2022

Запознајте ја Тамара нашиот алумни студент од Академијата за Програмирање, која по завршувањето на академијата се стекна со можност за пракса токму во Seavus. За нејзиното искуство од академијата и праксата прочитајте подолу .

За почеток, која е Тамара?

Здраво, јас сум Тамара Краљевска, Web Developer во Seavus. Личност која полека но сигурно чекори кон својот пат до врвот.

Што те привлече да започнеш кариера како програмер?

Главната причина поради која се одлучив за оваа кариера, беше моќта на програмирањето. Логиката којашто е најважна за да комуницираш со компјутерот, а потоа динамиката и флексибилноста. Програмерот е креатор на универзуми за кои само тој е законодавец. Ниту еден драматург, император, или пак режисер, колку и да е моќен, никогаш не применил таков апсолутен авторитет да организира сцена или поле за да командува со таква совесност.

Постојат многу академии за програмирање, зошто одлуката беше СЕДЦ?

Знаев за оваа академија уште многу одамна и не се ни сомневав дека таа ќе биде мојот избор. SEDC за мене беше предизвик кој ме одведе до патот на развојот. Енергијата во оваа Академија е позитивна, часовите се креативни, знаењето огромно.

Во моментов си на пракса во Seavus, што за тебе претставува оваа можност?

Во моментов на пракса во Seavus имам можност да работам со навистина искусни програмери. Оваа можност за мене претставува само поголема желба за кодирање, правење на разни проекти и креативност. Здодевноста не може да биде присутна никогаш. Секој ден го користам својот максимум, и очекувам дека крајот на оваа пракса, ќе биде почеток на добра кариера.

Дали работните обврски се поклопуваат со тоа што го научи на академија?

Апсолутно. Квалитетноста на менторите ми обезбеди максимално подготовка.

Совет до идните студенти на академијата?

Никогаш не е доцна да започнете со оваа кариера. Единствено што е потребно е максимална посветеност и концентрација. Секој час да го следите како да е последен, бидејќи успехот е директен резултат од тоа колку сте се потрудиле да бидете најдобри. Патот секако дека е долг, но секој долг пат започнува со чекорот  број 1.

Испишете ја и вие вашата успешна приказна како програмер.

Уписите за Академијата за Програмирање се во тек.

Similar Posts

Успешна приказна- Давор Петровиќ

Успешна приказна- Давор Петровиќ

Разговараме со Давор Петровиќ, алумни студент од академијата за дигитален маркетинг кој по успешниот завршеток на наставната програма својата кариера ја продолжува во Adepto Solutions. Дознајте повеќе за неговото искуство од академијата и како истата му помогнала во...

Успешна приказна- Никола Трпевски

Успешна приказна- Никола Трпевски

Ви го претставуваме Никола Трпевски, алумни студент од академијата за компјутерски мрежи и IT Ops, кој ја започна својата кариера како Network Engineer во компанијата SAGA. Прочитајте повеќе за неговото досегашно искуство и како академијата му помогна во градењето на...

Никола Атанасоски- Успешна приказна

Никола Атанасоски- Успешна приказна

Разговараме со Никола Атанасоски, алумни студент од академијата за Game Design кој продолжи да ги надоградува своите знаења и вештини како гејм дизајнер во Aeria Canada. Погледнете го целосното интервју! 1.Кој е Никола Атанасоски? Здраво, јас сум Никола Атанасоски од...