Успешна приказна – Сенад Сејфиќ

Мај 31, 2022

По успешното завршување на Академијата, Сенад ја искористи можноста за пракса во СЕДЦ.
Сите студенти добиваат можност за пракса во СЕДЦ по завршувањето на Академијата, бидејќи тоа претставува уште еден реален проект во кој што можат да го применат своето знаење стекнато за време на Академијата.
Прочитајте ја успешната приказна на Сенад за своето искуство на Академијата CloudOps.

За почеток да те запознаат нашите читатели, кој е Сенад?

Сенад е библиофил, дипломиран електро инженер во областа на компјутерски науки, кој работи како професор во средно училиште и е вечен заљубеник во техничките науки.

Се одлучи за до-усовршување на твојата професија, зошто твојот избор беше СЕДЦ?

Мојот избор за СЕДЦ беше производ на повеќе месечно истражување, се со цел да бидам сигурен дека ќе ги добијам соодветните информации и знаења поврзани со Cloud Ops во целина.

Што би истакнал од Cloud Ops Академијата?

Cloud Ops Академијата ми пружи сеопфатен дијапазон врзан за компјутерските мрежи CISCO, Windows Server, Microsoft Azure, како и многуте елементи врзани за Cyber Security.

Со какви предизвици се соочи на Академијата?

Моите предизвици на Академијата првенствено беа поврзани со усогласеноста на моите работни обврски и со редовното следење на наставата. Одличната координација со менторите ми помогна успешно да се справам со сите задачи.

Во моментов си на пракса во СЕДЦ, какво е твоето досегашно искуство?

Искуството кое го имам на праксата е мошне позитивно бидејќи работиме на реални проекти, го применуваме веќе наученото од Академијата, како и нови работи кои ги знаевме како теоретски концепти ги преточуваме во реална работа.

Порака до сите идни студенти?

На секој иден студент би му ја препорачал оваа Академија. Cloud Ops Академијата во СЕДЦ ги содржи сите потребни елементи за да станете експерт во компјутерски мрежи. Тоа се пред се Менторите, практичните вежби, како и работата на реални проекти.

Испишете ја и вие вашата успешна приказна, уписите за Академијата за Компјутерски Мрежи и ИТ операции се во тек.

Similar Posts

Успешна приказна- Давор Петровиќ

Успешна приказна- Давор Петровиќ

Разговараме со Давор Петровиќ, алумни студент од академијата за дигитален маркетинг кој по успешниот завршеток на наставната програма својата кариера ја продолжува во Adepto Solutions. Дознајте повеќе за неговото искуство од академијата и како истата му помогнала во...

Успешна приказна- Никола Трпевски

Успешна приказна- Никола Трпевски

Ви го претставуваме Никола Трпевски, алумни студент од академијата за компјутерски мрежи и IT Ops, кој ја започна својата кариера како Network Engineer во компанијата SAGA. Прочитајте повеќе за неговото досегашно искуство и како академијата му помогна во градењето на...

Никола Атанасоски- Успешна приказна

Никола Атанасоски- Успешна приказна

Разговараме со Никола Атанасоски, алумни студент од академијата за Game Design кој продолжи да ги надоградува своите знаења и вештини како гејм дизајнер во Aeria Canada. Погледнете го целосното интервју! 1.Кој е Никола Атанасоски? Здраво, јас сум Никола Атанасоски од...